Horrach demanarà més pena per a Urdangarin i Torres

El fiscal Anticorrupció considera que existeixen "indicis sòlids" per condemnar-los per malversació, que comporta condemnes d'entre 4 i 8 anys de presó

El fiscal considera correcta la decisió, encara que no la comparteixi. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El fiscal del 'cas Nóos'Pedro Horrach, ha anunciat aquest divendres que té intenció de proposar als fiscals del Tribunal Suprem que recorrin la sentència de l'Audiència de les Balears i sol·licitin un augment de les penes d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres. En una entrevista a la cadena SER, Horrach ha defensat que existeixen els "indicis sòlids" per imputar i condemnar els responsables de l'Institut Nóos per malversació de cabals públics, un delicte del qual van ser eximits per les magistrades del tribunal de Palma. A més, el fiscal proposarà incloure els delictes de falsedat en document públic i document mercantil que també van ser rebutjats per les jutges.

Si finalment s'admet la petició d'Horrach, Urdangarin i Torres podrien veure augmentades les seves condemnes en fins a vuit anys, ja que la malversació comporta penes d'entre quatre i vuit anys de presó. De moment, el gendre del Rei ha sigut sentenciat a 6 anys i 3 mesos, i el seu exsoci, a 8 anys i 6 mesos, encara que no ingressaran en cap centre penitenciari fins que la sentència no sigui ferma, segons va acordar ahir el tribunal del 'cas Nóos'. Les condemnes van ser molt inferiors a les sol·licitades pel ministeri públic, que havia reclamat 19 anys per a Urdangarin i 16 per a Torres.

Notícies relacionades

El fiscal Anticorrupció proposarà igualment penes de presó per als càrrecs públics valencians que van ser absolts, ja que considera que l'empresa CACSA s'hauria d'haver sotmès al control públic.

Sobre la decisió de deixar en llibertat provisional sense fiança Urdangarin malgrat residir a Suïssa, país que no pertany a la Unió Europea, Horrach ha considerat que es tracta d'un fet "excepcional", però "raonable des del punt de vista de les magistrades si entenen que no hi ha risc de fuga per l'arrelament personal".