Errejón, desplaçat de l'escó a la fila del darrere

Els canvis a Podem es visibilitzen en una nova distribució dels diputats morats al Congrés

undefined37381041 madrid 21 02 2107 politica pleno del congreso   en la imagen170221164405

undefined37381041 madrid 21 02 2107 politica pleno del congreso en la imagen170221164405 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Nou mapa a l'hemicicle del Congrés dels Diputats. Els canvis en l'estructura de poder de Podem es visibilitzen aquest dimarts a la tarda al ple. Íñigo Errejón, fulminat com a portaveu parlamentari i secretari polític, deixa de seure al costat de Pablo Iglesias i queda relegat una fila més enrere. A la primera fila dels podemistes hi haurà el líder, Irene Montero (la nova portaveu) i Ione Belarra (portaveu adjunta). A la fila següent, Alberto Garzón (IU), Rafa Mayoral, Noelia Vera (secretària de Participació) i Errejón, l'únic del seu corrent en aquesta fila. 

Notícies relacionades

El seu escó ha hagut de ser cedit per Pablo Bustinduy, responsable d'Internacional, que ha hagut d'anar, al seu torn, a files posteriors. També queda apartada dels llocs més visibles la dimitida Carolina Bescansa i, ja al ‘galliner’, Tania Sánchez, de la família errejonista, que també és castigada en el nou repartiment.

Podem ha comunicat els canvis aquest matí al Congrés, que ha accelerat els tràmits perquè el sistema de votació quedi adequat a la nova distribució ja per a la sessió plenària d'aquesta tarda. Casualitats del destí, va ser Errejón qui va lluitar amb la resta de grups parlamentaris pel mapa dels escons a l'hemicicle, quan el PSOE i C's van intentar deixar els podemistes arraconats a les files posteriors, de menys visibilitat, el denominat 'galliner'.