RESOLUCIÓ DE L'AUDIÈNCIA DE PALMA

Urdangarin, condemnat a 6 anys de presó en la sentència del 'cas Nóos'

La fiscalia demanava per al marit de la infanta Cristina 19 anys i sis mesos de presó per presumptes delictes de tràfic d'influències, malversació i estafa, entre altres

urdangarin

urdangarin

1
Es llegeix en minuts

Iñaki Urdangarin ha sigut condemnat a 6 anys de presó segons la sentència del 'cas Nóos' per la seva implicació en aquesta trama de corrupció. L'Audiència de Palma ha fet pública a les 12.00 hores la seva resolució.

El marit de la infanta Cristina s'enfrontava a una petició de 19 anys i sis mesos de presó per part de la Fiscalia Anticorrupció per presumptes delictes de tràfic d'influències, malversació, prevaricació, frau, estafa, falsedat, dos delictes contra Hisenda i blanqueig. L'acusació particular Manos Limpias sol·licitava una pena més gran, 26,5 anys de presó.

Una mica més d'un any després de l'inici del judici s'ha conegut el desenllaç (no definitiu perquè es pot presentar recurs) d'un procés en què es va jutjar la presumpta xarxa ordida per beneficiar amb fons públics entitats creades pel mateix Urdangarin i el seu exsoci, Diego Torres, que van percebre uns sis milions d'euros de diverses administracions, així com el suposat pla posterior per al frau a Hisenda.

Notícies relacionades

Per a la infanta Cristina, suposadament implicada en la trama, Manos Limpias demanava una condemna de vuit anys de presó per col·laboració en dos delictes fiscals. La fiscalia, per la seva part, només la considerava responsable a títol lucratiu per un import de 587.413 euros.

En el cas de Diego Torres, estava acusat de delictes de prevaricació, frau, tràfic d'influències, malversació, contra Hisenda, falsedat, estafa, falsificació i blanqueig. La fiscalia sol·licita per a ell 16 anys i mig de condemna, petició que Manos Limpias elevava fins als 22 anys i mig.