RESOLUCIÓ DE L'AUDIÈNCIA DE PALMA

La infanta Cristina rep avui la sentència pel 'cas Nóos'

Cristina de Borbó afronta una petició de 8 anys de presó per part de Manos Limpias, mentre que la fiscalia només la considera responsable a títol lucratiu

L’Audiència Provincial de Palma l’absol com a cooperadora necessària de dos delictes fiscals comesos pel seu marit els anys 2007 i 2008. / MANU FERNÁNDEZ / VÍDEO: EUROPAPRESS.TV

1
Es llegeix en minuts

La infanta Cristina de Borbó rebrà avui al migdia la sentència del 'cas Nóos' i sabrà si resulta condemnada per la seva suposada implicació en aquesta trama de corrupció. L'Audiència de Palma farà pública a les 12.00 hores la seva resolució, de la qual informarem a l'instant en aquesta mateixa pàgina.

A la infanta Cristina només l'acusa Manos Limpias, que demana per a ella una condemna de vuit anys de presó per col·laboració en dos delictes fiscals, mentre que el fiscal només la considera responsable a títol lucratiu per un import de 587.413 euros.

Una mica més d'un any després que comencés l'històric judici es coneixerà el desenllaç (no definitiu perquè es pot presentar recurs) d'un procés en què es va jutjar la presumpta xarxa ordida per beneficiar amb fons públics entitats creades per Urdangarin i el seu exsoci, Diego Torres, que van percebre uns sis milions d'euros de diverses administracions, així com el suposat pla posterior per defraudar Hisenda.

Notícies relacionades

El marit de la infanta Cristina s'enfronta a una petició de condemna de 19 anys i 6 mesos de presó per part de la Fiscalia Anticorrupció pels presumptes delictes de tràfic d'influències, malversació, prevaricació, frau, estafa, falsedat, dos delictes contra Hisenda i blanqueig.

A Diego Torres, per la seva part, se l'acusa de delictes de prevaricació, frau, tràfic d'influències, malversació, contra Hisenda, falsedat, estafa, falsificació i blanqueig. La fiscalia sol·licita per a ell 16 anys i mig de condemna, petició que Manos Limpias eleva fins als 22 anys i mig.