L'Estat haurà de tornar 322.324,58 euros a la infanta

Miquel Roca recorda que la seva representada ja va avançar sobradament la quantitat ara imposada com a multa

El lletrat de Diego Torres afirma que "no s'esperava" que el soci d'Urdangarin fos el principal condemnat

Miquel Roca assegura que seguirà creient en la innocència del seu marit / ALBERT GEA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Miquel Roca, l'advocat de la infanta Cristina, ha comparegut davant els mitjans de comunicació “levitant de satisfacció”, poc després de fer-se pública la sentència del 'cas Nóos'. “Cristina ha sigut absolta amb tots els pronunciaments a favor, i la multa imposada és inferior a la responsabilitat civil avançada per la infanta el desembre del 2014, de manera que procedirà una devolució”, ha assenyalat el lletrat. Cristina de Borbó va aportar llavors més de 587.000 euros, per tant se li restarà la multa, i l'Estat haurà de retornar-li 322.324,58 euros.

Roca ha asseverat que “ara seria un bon moment perquè aquells que no van mostrar cap respecte per la presumpció d'innocència, rectifiquessin”. Així mateix, el que en la seva vida política va ser al seu dia el número 2 de CDC ha afegit: “Tots som iguals davant la llei, com ha demostrat de manera molt singular la infanta Cristina”.

Segons el propietari del bufet que es va fer càrrec de la defensa de Cristina de Borbó, la infanta ha rebut amb satisfacció la seva absolució, que s'ha vist entelada per la condemna de sis anys de presó per a Iñaki Urdangarin. “Té un marit i ha cregut, creu i creurà en la seva innocència”, ha sentenciat.

Segons entén Roca, al patrimoni familiar dels Urdangarin s'hi van afegir fons provinents de Nóos i la infanta en va fer ús sense saber el seu origen. “D'aquí ve la multa”. L'advocat ha avançat que no pensa recórrer la sentència: “¿Per a què? ¡Si ha sigut absolta amb tots els pronunciaments!”.

REACCIÓ DE L'ADVOCAT DE DIEGO TORRES

Notícies relacionades

Manuel González Peeters, l'advocat de Diego Torres -soci d'Iñaki Urdangarin a Nóos-, per la seva banda, ha afirmat a La Sexta que "no esperava" que el seu representant fos el principal condemnat per la sentència, amb vuit anys i mig de presó i una multa d'1,7 milions. González Peeters ha avançat que presentarà recurs de cassació davant el Tribunal Suprem i ha recordat que el que ha fet públic l'Audiència de Palma és només "una primera sentència".

Ha dit no apreciar en la sentència "discriminació" en el tracte als acusats, encara que "possiblement sí que hi ha hagut errors", que confia que seran solucionats en l'alta instància judicial.