Les portades de la premsa

El Banc d'Espanya recomana endarrerir la jubilació

Les portades dels diaris recullen les indicacions de Linde, que demana situar el retir laboral més enllà dels 67 anys i aconsella complementar la pensió amb plans privats

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Nou mastegot del Banc d'Espanya a la línia de flotació dels treballadors espanyols. Com en els millors temps de Fernández Ordóñez. Linde recomana ara endarrerir l'edat de jubilació, situa l'objectiu sobre els 67 anys i aconsella a tothom que complementi la pensió amb plans privats, lògicament i si pot ser, dependents dels bancs. Res de nou sota el sol, però comença a molestar la insistència dels gestors de les finances en aquestes vies, que no fan sinó demostrar la poca credibilitat que tenen els governants i els polítics que encara insinuen que les pensions estan assegurades.

Dins del mateix marc, encara segueix cuejant, i ho farà fins al 16 de març amb la seva declaració judicial, la imputació de Fernández Ordóñez pel 'cas Bankia'. 'La Vanguardia' mostra en portada les declaracions del ministre Guindos, que acusa directament l'exgestor del Banc d'Espanya col·locat pel PSOE de ser el responsable d'haver creat Bankia i haver-la fet sortir a borsa. La cosa va de debò quan fins i tot un executiu del fallídissim Lehmann Brothers (recordeu, el dels bons porqueria i la crisi del 2008) s'atreveix a fustigar el cavall d'oros de Zapatero.

Trump no para. El president dels EUA no descavalca de les portades des que va jurar el càrrec. Quan no és pels immigrants és per les seves relacions amb Rússia, i si no pel suport incondicional a les teories bíbliques de Netanyahu. Com és el cas d'avui.

Les portades dels diaris

El País: "Trump acusa el seu espionatge de fabricar la connexió russa"; "El Banc d'Espanya recolza endarrerir la jubilació més enllà dels 67"; "El PSOE proposa una reforma legal per evitar un altre bloqueig polític"; "Rebel·lió a l'Amazones. Els indígenes de l'Equador, desencantats amb Correa, s'aixequen contra el Govern".

El Mundo: "La Fiscalia General també va impedir acusar Pedro Sanz"; "El TS obliga la banca a tornar tots els diners de les clàusules terra"; "El PP demanarà investigar el rescat a les caixes des de l'any 2009"; "Trump reduirà la presència a l'OTAN si els aliats no paguen més".

La Vanguardia: "Guindos culpa l'exgovernador Ordóñez de la crisi de Bankia"; "Trump es defensa amb evasives mentre creix la crisi per les seves amistats russes"; "Junqueras desmenteix Vidal i assegura que el Govern se cenyeix a la llei"; "Ultimàtum d'Europa a Barcelona i Madrid per la contaminació".

Abc: "Iglesias estrena el manual d'estil de Vistalegre II. Recupera al Parlament el seu to autoritari, desafiador i groller després de guanyar a Errejón el pols per imposar el Podem més radical i antisistema".

EL PERIÓDICO: "El Banc d'Espanya vol endarrerir més la jubilació"; "El tribunal paralitza el nou contracte elèctric de BCN"; "El Suprem aplica la retroactivitat a les clàusules terra"; "El final de les aventures de l'avi atracador. Detingut per assaltar dos bancs i tres farmàcies en una setmana".

La Razón: "El PP mantindrà el president de Múrcia encara que sigui imputat"; "Els estibadors suspenen la vaga després d'ajornar el Govern la reforma"; "El Suprem obliga a tornar amb efecte retroactiu els diners cobrats per les clàusules terra"; "El Banc d'Espanya proposa endarrerir la jubilació per sobre dels 67 anys".

Notícies relacionades

Ara: "Treballar més anys i pla de pensions privat"; "L'hospital de càncer infantil més gran d'Europa"; "Colau estudia expropiar fins a deu solars de l'Eixample"; "Junqueras admet que el cas Vidal 'ha fet mal' al Govern"; "La crisi eleva a un 26% la bretxa salarial entre homes i dones".  

El Punt Avui: "Carles Puigdemont: 'Em preocupa el flirteig de l'Estat amb els confins de la democràcia"; "Anna Gabriel: 'No farem batalla de la data si la voluntat és ferma"; "El pla estatal per als refugiats, un fracàs"; "Marxa enrere en el canvi del model de selectivitat".