L'exministra Ana Mato haurà de comparèixer dilluns en el judici de la 'Gürtel'

L'exdirigent del PP està acusada de ser partícip a títol lucratiu en els beneficis que va obtenir el seu exmarit, Jesús Sepúlveda

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MADRID

L'exministra de Sanitat Ana Mato haurà de declarar dilluns que ve en el judici de la Gürtel com a partícip a títol lucratiu en els beneficis que va obtenir el seu exmarit Jesús Sepúlveda de la trama de Francisco Correa. Així ho ha decidit avui el tribunal que està jutjant la primera època de la xarxa Gürtel i en la qual Mato està encausada com a responsable civil, si bé fins ara havia estat representada en tot moment en el judici per la seva advocada.

Notícies relacionades

Abans d'adoptar aquesta decisió el tribunal ha deliberat durant uns minuts la petició dels advocats dels tres responsables civils a títol lucratiu -Mato, el PP i la dona de l'exalcalde de Majadahonda, Gema Matamoros-, que cap d'ells hagués de prestar declaració.

Finalment, el tribunal per majoria, "no per unanimitat", segons ha explicat el seu president, Ángel Hurtado, ha decidit que tots ells declarin el pròxim dilluns 13 de febrer, per la qual cosa Mato, el representant legal del PP i Matamoros hauran de declarar.