El jutge De la Mata cita en el 'cas Pujol' l'exnúmero dos de la Policia

També cita per a aquest mes un dels protagonistes de la guerra de comissaris

La diligència es produeix arran d'una denúncia del director de Método 3

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

El famós 'pendrive' amb què la Policia va fer un informe del cas Pujol l'abril de 2016 i que va despertar les sospites del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que el va posar en quarantena fins determinar el seu origen, va a fer que l'exnúmero dos de la Policia, Eugenio Pino, torni a comparèixer davant ell. El magistrat l'ha citat per al pròxim dia 16 arran de la denúncia interposada pel director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco Fernández.

La denúncia per falsedat documental i altres delictes presentada per Marco ha fet que el magistrat citi a declarar, a més de Pino, l'exresponsable d'Afers Interns de la Policia el comissari Marcelino Martín-Blas, protagonista involuntari amb el comissari ja jubilat José Manuel Villarejo de l'episodi conegut com la guerra de comissaris en què van sortir a la llum certes pràctiques policials com a mínim dubtoses per investigar polítics independentistes catalans.

Martín-Blas ha sigut citat per l'endemà, mentre que els exempleats de Método 3 Julián Ángel Peribáñez i Antonio Tamarit hauran de fer-ho el dia 23.

El jutge, que ja va prendre declaració a Eugenio Pino al novembre, quan va comparèixer voluntàriament al jutjat, ha donat trasllat a Anticorrupció de la denúncia de Marco Fernández i ha demanat al Jutjat d'Instrucció número 14 de Barcelona que cotegi certa documentació amb què consta a les actuacions, ja arxivades, que va seguir per la gravació d'una conversa entre l'expresidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol fill, Victoria Álvarez, al restaurant barceloní de La Camarga el juliol de 2010.

COMISSIONS ROGATÒRIES

Notícies relacionades

Per una altra part, el magistrat prossegueix amb la investigació del 'cas Pujol', en què avui ha interrogat Luis Iglesias, exsoci d'Oleguer Pujol. En una vintena de resolucions, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 torna a cursar una sèrie de comissions rogatòries a diferents països on el primogènit de l'expresident de la Generalitat va fer negocis.

Els països requerits en aquesta ocasió són Malta, Mèxic, Uruguai, Suïssa, Estats Units i Regne Unit, que s'afegeixen a altres, com Curaçao, al qual es va dirigir la setmana passada per determinar si Oleguer Pujol tenia un compte obert en una entitat financera del país.