Monedero es disculpa amb Rivera i evita el judici per insinuar que el líder de C's consumeix cocaïna

El líder de Ciutadans reclamava 30.000 euros al cofundador de Podem per vulneració del dret a l'honor

monerivera

monerivera

3
Es llegeix en minuts

Els advocats del president de CiutadansAlbert Rivera, i del cofundador i exdirigent de Podem Juan Carlos Monedero han arribat a un acord per no anar a judici pel qual Monedero ha demanat disculpes al líder de la formació taronja, que l'havia demandat per un gest amb què, segons la seva opinió, va insinuar que consumia cocaïna.

Així ho han confirmat a Europa Press fonts de les dues parts, que han indicat que aquest acord suposa que Rivera retira la demanda que va interposar a finals del 2015 contra Monedero per vulneració del seu dret a l'honor. Tots dos presentaran un escrit conjunt al Jutjat de Primera Instància de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), "en què faran saber a l'òrgan judicial que han arribat a un acord transaccional i en sol·liciten l'homologació, i l'arxivament del procediment", segons han informat fonts de Ciutadans.

Aquest acord inclou la petició de disculpes de Monedero a Rivera i el reconeixement exprés per part del primer que "en cap cas li va voler faltar al respecte amb els seus gestos ni expressions en el programa d'humor de la revista 'Mongolia'".

GEST POLÈMIC

Rivera va emprendre aquestes mesures judicials al considerar que Monedero havia "utilitzat mentides i calúmnies per perjudicar el seu honor". Considerava que, al fregar-se el nas repetidament durant un col·loqui organitzat per la revista satírica mentre es parlava d'ell, l'exdirigent de Podem estava insinuant que consumia cocaïna.

"A Rivera abans-d'ahir el vaig notar sobreexcitat, el vaig notar així com això que a vegades et passa, que has fet algua cosa i estàs molt excitat", va dir llavors Monedero entre les rialles del públic que assistia al debat.

Després de l'anunci de presentació de la demanda, el cofundador de Podem va negar les acusacions i va assegurar que aquelles insinuacions no van sortir "mai" de la seva boca. En la seva defensa també va sortir el secretari general del seu partit, Pablo Iglesias, que va atribuir el gest a una "broma".

MONEDERO LAMENTA EL MAL CAUSAT

En el text del pacte, l'exdirigent de Podem recalca que "no li consta cap fonament per assenyalar un suposat consum de drogues per part d'Albert Rivera" i lamenta el mal que les informacions posteriors hagin pogut causar a la seva imatge i en el seu entorn personal i familiar.

Així mateix, lamenta que els gestos fets durant la seva intervenció en aquella tertúlia donessin peu a "la interpretació feta pels mitjans" sobre un suposat consum de cocaïna. Per aquest motiu expressa "la seva solidaritat amb el mal que li hagi pogut produir a Albert Rivera", en la idea que la discussió política "sempre ha d'anar pel camí del respecte mutu".

El líder de C's havia reclamat a Monedero el pagament d'una indemnització de 30.000 euros; una quantitat que, en el cas de guanyar la disputa, s'havia compromès a donar a associacions que defensin la llibertat i la democràcia a Veneçuela.

No obstant, amb l'acord establert, Rivera es declara satisfet amb les disculpes rebudes i renuncia tant a la indemnització sol·licitada com a altres eventuals reclamacions per aquesta mateixa causa. A més, cada part es farà càrrec de les respectives costes judicials que s'apliquin.

Segons ha explicat la representant legal de Monedero a Europa Press, l'acord que evita el judici s'ha produït a proposta del president de Ciutadans.

EL JUDICI HAVIA SIGUT AJORNAT DUES VEGADES

El judici s'havia de celebrar el 13 de febrer, després que el Jutjat de Primera Instància de l'Hospitalet l'endarrerís per segona vegada, en aquell moment per problemes d'agenda dels advocats.

Notícies relacionades

El primer ajornament el va sol·licitar Rivera perquè el judici coincidia amb una reunió de l'Executiva de Ciutadans per analitzar els resultats de les eleccions autonòmiques gallegues i basques. La data es va canviar llavors del 26 de setembre al 17 de novembre.

El president de Ciutadans havia d'assistir a la vista perquè tant l'advocada de l'exdirigent de Podem com la Fiscalia havien sol·licitat interrogar-lo.