EL REPTE INDEPENDENTISTA

La Generalitat convoca aquest dimecres el Pacte pel Referèndum per ratificar el manifest

La reunió, a les 16.00 hores al Parlament, coincidirà amb la comissió que debatrà les compareixences pel 'cas Santi Vidal'

icoy36695754 cumbre161223180657

icoy36695754 cumbre161223180657 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

La Generalitat ha convocat per sorpresa per a aquest dimecres el Pacte Nacional pel Referèndum per ratificar el manifest a favor d'una consulta pactada que van proposar els vuit coordinadors de l'òrgan. La cimera tindrà lloc al Parlament a les 16.00 hores, coincidint amb la reunió de la comissió d'Economia en què es debatran les sol·licituds de compareixença de diversos membres del Govern pel 'cas Santi Vidal'.

Els vuit integrants de la comissió executiva del Pacte Nacional pel Referèndum van presentar la setmana passada el manifest amb el qual pretenen recollir adhesions a la consulta a Catalunya, Espanya i la UE, i en general a la resta del món. Es tracta d'un text que insta els governs català i espanyol a "superar les dificultats polítiques i els apriorismes" per arribar a un acord a favor d'un referèndum en condicions justes i necessàries, un referèndum "reconegut per la comunitat internacional" i amb un resultat que sigui "políticament vinculant i efectiu".