Neus Munté: "La data del referèndum està al servei de l'estratègia"

La portaveu del Govern assenyala que 'el xoc de trens' s'inicia amb el judici a Mas

Afirma que al PP li hauria de caure "la cara de vergonya" pels seus atacs pel 'cas Vidal'

zentauroepp34494011 barcelona   barcelones     28 06 2016  politica    rueda de 170110100047

zentauroepp34494011 barcelona barcelones 28 06 2016 politica rueda de 170110100047 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
XABI BARRENA / BARCELONA

El xoc de trens ja és aquí. Després de cinc anys, “la confrontació democràtica amb l'Estat ja s'està produint” segons ha afirmat la portaveu del Govern, Neus Munté. “La prova més evident la tindrem dilluns que ve”, amb l'inici del judici a l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera, Irene Rigau per l'organització del procés participatiu del 9-N, ha assenyalat la també consellera de Presidència.

El judici a Mas, per al Govern, “és una resposta frontal i judicial al que era un repte democràtic i que reflecteix l'anhel de més del 80% dels catalans”. Mas, Ortega i Rigau es veuran acompanyats en el seu trànsit fins al TSJC per tots els membres del Govern actual i bona part del del 2014, segons ha avançat la portaveu.

Sobre el dia de convocatòria del referèndum, Munté ha sigut contundent: “La data està al servei de l'estratègia”. És a dir, l'Executiu català juga al gat i al ratolí amb la possibilitat de celebrar el referèndum abans o després de l'estiu. “Tenim un horitzó que és la segona quinzena de setembre, encara que ¿es pot fer abans? Evidentment. Si l'excepcionalitat així ho aconsella”.  És a dir, hi ha tantes opcions que se celebri abans de l'estiu que després perquè l'excepcionalitat, en les paraules de Munté, ja ha arribat.

Sobre la reacció del Govern de Mariano Rajoy en què, emparant-se en les declaracions de l'exsenador Santiago Vidal, va dubtar del nivell democràtic de l'Executiu català, Munté ha sigut contundent: “És intolerable i se'ls hauria de caure la cara de vergonya” ha afirmat visiblement enfadada. Munté ha traçat un recorregut divers per informacions periodístiques i declaracions de membres del PP que, algunes, han comportat conseqüències judicials, encara que finalment hagin sigut desestimades.

INDIGNACIÓ AMB EL PP

Notícies relacionades

L'últim episodi són les declaracions del líder del PP, Xavier García Albiol, després de l'agressió racista i masclista a la regidora badalonina Fátima Taleb. “Albiol no necessita excuses per tapar la seva incompetència i el seu populisme” ha respost Munté.

“Les declaracions de Vidal són falses. Estem disposats a donar tota mena d'explicacions i a ser sotmesos a auditories. I cal recordar que hi ha hagut una assumpció de responsabilitats per part de l'exjutge, cosa que l'honra i que es troba a faltar en tants i tants casos que afecten el Govern”, ha afirmat Munté que, posteriorment, ha deixat anar el cas de les escoltes de Jorge Fernández Díaz com una d'aquestes casuístiques.