Societat Civil Catalana denunciarà ERC per incitació a l'odi

Els republicans acusen aquesta entitat de tenir vincles amb grups neonazis, d'extrema dreta i xenòfobs

1
Es llegeix en minuts

Societat Civil Catalana (SCC) té intenció de denunciar el grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès per un presumpte delicte d'incitació a l'odi.

Segons argumenta SCC en un comunicat penjat a la seva web, els republicans han registrat una moció per debatre al ple de dilluns que ve en què acusen aquesta entitat de tenir vincles amb grups neonazis, d'extrema dreta, xenòfobs i defensors de l'apologia del genocidi. La moció és en oposició a una altra de presentada pel PP en què s'insta a donar suport a SCC pels fets del mes de desembre passat a la Universitat Autònoma de Barcelona, quan membres del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i de col·lectius antifeixistes van protestar contra l'exhibició del documental 'Disidentes'.

Notícies relacionades

Per això, Societat Civil posarà la moció en coneixement de la Fiscalia d'Odi i Discriminació de Barcelona, ja que considera que aquestes acusacions són "falses". Així mateix, reclama a ERC que retiri la "moció insultant" i demani "disculpes" a l'entitat.

"El procés separatista que viu Catalunya no es pot emparar en la utilització de formes totalitàries de persecució al dissident i, per això, demanem expressament al vicepresident de la Generalitat i president d'ERC, Oriol Junqueras, que se'n desmarqui, demani a la seva organització que deixi d'emparar grups com el SEPC i altres entitats que actualment estan sent investigades per pretendre acabar amb els drets civils dels que no pensen com ells", afegeix el comunicat.