Évole canalitza la indignació per l'alça del preu de la llum

El periodista acusa les elèctriques de "xuclar l'energia" dels ciutadans i recorda les "portes giratòries" de polítics amb el sector

 

  / ATRESMEDIA

1
Es llegeix en minuts

La polèmica pujada del preu de la llum en plena onada de fred siberià ha indignat molts ciutadans. Una indignació que ha canalitzat a les xarxes socials el periodista Jordi Évole, que ha acusat les elèctriques de "xuclar la sang" dels espanyols i ha apuntat també als polítics com a responsables d'aquesta alça al recordar les "portes giratòries" de molts dirigents que, després de passar pel Govern, han acabat en consells d'administració d'empreses energètiques (José María Aznar i Felipe González, entre altres).

El missatge del director de 'Salvados' ha generat una onada de respostes i ja ha sigut retuitejat més de 2.100 vegades.

També han intervingut en la polèmica altres polítics, com Nacho Álvarez, secretari d'economia de Podem, o el líder del partit morat a Madrid, Ramón Espinar: 

Notícies relacionades

Per la seva part, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha criticat la poca claredat de la factura de la llum. "Sembla que sigui el quart misteri de Fàtima. Al final paguem el sou de segons quins exministres i expresidents", ha manifestat en declaracions a RAC-1, abans de qualificar de "terrorisme d'Estat" que la gent passi fred o no pugui posar la calefacció per no poder pagar la factura.

I el coordinador general d'IU, Alberto Garzón, ha obert el debat de la nacionalització de les empreses elèctriques: