Anna Gabriel i Joan Tardà s'enfronten a Twitter

La diputada de la CUP s'indigna després que el republicà digués que si no hi ha pressupostos els anticapitalistes no podrien sortir de casa

tardagabriel

tardagabriel

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

A mesura que s'acosta la votació dels pressupostos, creix la tensió entre la CUP i Junts pel Sí. En les últimes hores, l'intercanvi entre el Govern i la CUP s'ha accelerat. Dimarts els anticapitalistes van presentar la seva oferta, vehiculada a través de les esmenes a la llei de mesures fiscals, l'anomenada llei d'acompanyament dels pressupostos. La primera reacció del Govern es va produir en el conclave setmanal, on diversos consellers neoconvergents, i en especial dos d'ells (entre ells, la titular d'Ensenyament, Meritxell Ruiz), van exigir "no cedir més" davant la CUP. No cedir en matèria fiscal, en concret.

La tensió va creixent i els conflictes estan a l'ordre del dia. L'últim l'han protagonitzat Joan Tardà i Anna Gabriel a Twitter. El republicà havia intercanviat opinions amb el cupaire Pau Llonch, al qual havia acabat deixant anar "deixa't d'hòsties: sense pressupost, uns a casa i vosaltres sense poder sortir. El poble mai ens ho perdonaria, a tots". Allà ha saltat Gabriel. "M'agradaria saber què vol dir que no podrem sortir de casa. M'agradaria saber si desitja que no sortim de casa", ha rebatut.