LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

La declaració de Bárcenas, en 10 frases

Les perles de l'extresorer del PP en el judici del 'cas Gürtel'

 

  / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

Quatre anys després que els 'papers de Bárcenas' sortissin a la llum, Luis Bárcenas ha declarat aquest dilluns a l'Audiència Nacional com a acusat de la 'trama Gürtel' (1999-2005). L'extresorer del PP ha defensat la licitud de l'origen dels fons dels seus comptes i ha negat haver cobrat del cap de la xarxa, Francisco Correa. Bárcenas s'enfronta a una petició de 42 anys i mig de presó per diversos delictes de corrupció.

Aquestes són les frases més destacades de la seva compareixença davant el jutge:

-"Ho reconec, evidentment. Al PP hi havia una comptabilitat extracomptable".

-"No he rebut absolutament res de Francisco Correa ni per a mi ni per al PP".

-Fiscal: "¿Treia diners en efectiu per a despeses?". Bárcenas: "És que la realitat és que jo no tinc despeses. El dinars i els sopars els suportava el Partit Popular".

-Sobre la seva relació amb Francisco Correa: "Li va pujar al cap el nivell de relacions que tenia i pensava que el partit era seu i s'havia de fer el que ell decidís". 

-"Correa canvia la seva versió en una nit, entre somni i somni".

-"La majoria de les entregues de diners en negre als dirigents del partit les feia Álvaro Lapuerta, però algunes vegades les feia jo". 

-"M'hauria agradat que [Correa] digués l'obra concreta que s'ha adjudicat a aquestes empreses. I això em permetria defensar-me d'una acusació infundada. Tenint el nivell d'interlocució que tenen els presidents de les dues empreses amb el partit al màxim nivell podent utilitzant la llotja del Bernabéu, pensar que utilitzarien el gerent del partit és una autèntica broma, no s'ho creu ningú".

-"Un empresari i el seu gendre van denunciar a Álvaro Lapuerta i a Mariano Rajoy que Correa es dedicava a activitats il·lícites i que tothom que volgués fer alguna cosa havia de passar pel seu despatx. Això és el que van denunciar aquests empresaris i li va donar a Lapuerta un donatiu de 60.000 euros. Això és el que li expliquen a Rajoy".

Notícies relacionades

-"La causa real que el PP deixés de treballar amb les empreses de Correa és que aquest es dedicava a la intermediació utilitzant el nom del partit", assegura Bárcenas. 

-"Soc llicenciat. Administració d'empreses amb una miqueta de Dret".