EL POLS INDEPENDENTISTA

Rivera demana al Govern que no es "torni a equivocar" i eviti un referèndum

El líder de Ciutadans considera que l'Executiu central va prendre una decisió errònia al permetre el 9-N

jrico36817629 madrid  09 01 2017  politica  albert rivera  ciudadanos  dur170111115418

jrico36817629 madrid 09 01 2017 politica albert rivera ciudadanos dur170111115418 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El líder de CiutadansAlbert Rivera, ha instat aquest dimecres el Govern a no tornar-se a "equivocar" amb Catalunya i que aquesta vegada utilitzi tots els mecanismes previstos per evitar un referèndum sobiranista i estar immersos en un procés penal permanent. Segons ell, "el 9-N no es va evitar", sinó que hi va haver un "acord no escrit" amb el llavors president de la GeneralitatArtur Mas, perquè la consulta sobiranista no fos vinculant, i per tant el Govern va permetre que se celebrés. 

En una entrevista a Telecinco, Rivera ha considerat que l'Executiu central "es va equivocar" perquè hi ha mecanismes previs per impedir un referèndum d'aquestes característiques. "Tant de bo no passi, tant de bo el Govern entri en una línia de sentit comú que no té ara per ara i digui que això no es pot portar a terme", ha desitjat davant la previsió d'una consulta aquest mateix any. Però ha matisat que si finalment es "posa data i hora a un referèndum il·legal", és "molt millor" evitar-lo perquè "és pitjor anar a un procés penal permanent".

Notícies relacionades

Rivera ha defensat, per una altra part, el diàleg amb Catalunya  encara que "sempre dins de la Constitució i la legalitat" perquè, segons la seva opinió, "fora d'això no hi ha res a parlar".

El portaveu parlamentari del partit taronja, Juan Carlos Girauta, va anar més enllà en unes declaracions a finals de desembre en què va afirmar que si preveu un referèndum a Catalunya, un jutge ha de demanar les claus als directors dels col·legis perquè les dipositin al jutjat. El dirigent de C's ha recordat que per a la consulta del 9 de novembre del 2014 els directors dels col·legis van rebre una carta de la Generalitat dient-los que posessin les urnes als centres educatius. Si la situació es repeteix, creu que haurien de rebre "una altra carta", aquesta vegada d'un jutge, en què es digui que "dipositin les claus del col·legi el dia d'abans i les recullin l'endemà al matí".