Un càrrec del PP andalús se sent "gilipolles" després de refutar els tòpics sobre Catalunya

Toni Martín Iglesias desmenteix en una visita a Girona els estereotips "malignes" i afirma que aquests només contribueixen a "estendre l'odi i el rebuig"

ppandaluz

ppandaluz

1
Es llegeix en minuts

El vicesecretari de coordinació política del PP andalús, Toni Martín Iglesias, ha volgut desmentir el mite lingüístic que a Catalunya només es parla en català i que, per tant, quan algú es dirigeix a una altra persona en castellà li respon igualment en llengua catalana. Martín, després de passar uns dies de vacances a Catalunya, ha publicat al seu compte personal de Facebook que se'n va "amb la sensació de ser 'gilipolles" per haver sigut "capaç d'empassar-se encara aquests estereotips". 

El polític conservador confessa que viatjava a Catalunya "buscant aquell a qui li dius bon dia i et contesta en català, i l' dius 'perdó, és que no l'entenc' i et segueix parlant en català. Però no l'he trobat". A la mateixa publicació, afegeix que "també buscava el que no et mira o ho fa amb cara de fàstic quan veu que ets d'una altra part d'Espanya. Però, escolta, ni rastre", declara. 

Notícies relacionades

D'aquesta manera explica que només ha trobat "gent molt amable i molt simpàtica" i afirma que "ha rebut més somriures i educació que en molt temps". Per això, diu que torna a Andalusia "amb sensació de ser gilipolles" per haver cregut en els estereotips, i raona que amb aquests tòpics "malignes" només es contribueix a "estendre l'odi i el rebuig". 

Martín ha adornat els seus comentaris amb una imatge d'un gelat a la porta del comerç Rocambolesc de Girona en què "brinda per aquesta terra i la seva gent meravellosa".