EL DILEMA SOCIALISTA

Iceta, al PSOE: "Les decisions que afecten Catalunya les prenem a Catalunya"

El líder socialista català demana als independentistes "sinceritat" per no generar "expectatives falses" sobre el referèndum

1
Es llegeix en minuts

El primer secretari del PSCMiquel Iceta, ha marcat territori aquest divendres en resposta al portaveu de la gestora del PSOEMario Jiménez. "El PSOE té dret a opinar, però les decisions que afecten Catalunya les prenem a Catalunya", va remarcar a Catalunya Ràdio el líder dels socialistes catalans.

Davant les especulacions sobre un possible acord electoral entre socialistes i comuns, Jiménez havia assenyalat que el seu partit volia participar en la presa de decisions del PSC sobre els pactes per concórrer a les eleccions autonòmiques i municipals a Catalunya al·legant que la formació que lidera Iceta és la "marca" del PSOE en la comunitat. El primer secretari del PSC va deixar clar, a més, que el seu partit "no ha decidit" cap pacte.

Preguntat sobre la possibilitat que el PSOE no permetés al PSC votar en l'elecció del secretari general, Iceta, que a finals de desembre va assegurar haver arribat a un acord en el pla polític amb el seu partit germà, ha contestat que és una cosa que no vol "ni plantejar-se". "Seria un error", ha incidit.

Ha afegit que va donar el seu suport a Pedro Sánchez perquè des del PSC es compartia la seva política i perquè era el màxim dirigent del PSOE, però que, davant un procés de primàries, no pensa prendre partit. "Afavorirem la màxima informació, debat i participació dels militants del PSC juntament amb els militants del PSOE per prendre la decisió", ha subratllat.

"El que farem és afavorir la màxima informació, debat i participació dels militants del PSC amb els militants del PSOE per prendre la decisió", va subratllar.

Notícies relacionades

EVITAR "FRUSTRACIONS"

En relació amb el procés, ha insistit que el referèndum només es pot convocar si es reforma la Constitució i, en aquest sentit, ha reclamat "sinceritat" als polítics. Els ha demanat "anomenar les coses pel seu nom" per no "generar expectatives falses" que conduirien a "frustracions i irritacions molt difícils de superar".