TV-3 evita la polèmica i dona poca visibilitat als fanalets estelats de Vic

Els fanalets independentistes no han eclipsat en cap moment la cavalcada de Reis

zentauroepp36772574 a float passes by a paper lantern cut out of an estelada  a 170105203017

zentauroepp36772574 a float passes by a paper lantern cut out of an estelada a 170105203017 / JOSEP LAGO

1
Es llegeix en minuts

La tradicional cavalcada de Reis de Vic (Osona) havia aixecat una elevada expectació en la 74a edició per la campanya de l'Assemblea Nacional Catalana (ANCperquè els nens portessin fanalets amb l'esteladafanaletsestelada. La retransmissió de TV-3, que tant el PP com Societat Civil Catalana havien demanat que no es portés a terme per no polititzar un acte en què els protagonistes són els nens, ha evitat la polèmica i ha donat poca visibilitat als fanalets de la discòrdia, que s'han pogut veure en mans de part dels assistents, però no en detall, i que en cap moment han eclipsat la cavalcada.

En total, s'havien venut 2.000 fanalets estelats a la localitat. Durant el recorregut, han predominat les imatges dels fanalets multicolors i les torxes que portaven els participants en la cavalcada i que han donat llum i color a la població. 

La tele autonòmica catalana va emetre un comunicat aquest dimecres per assenyalar que només es responsabilitzava de l'emissió i no de les activitats paral·leles. També a BadalonaBadalona s'han repartit fanalets amb l'estelada.

Notícies relacionades

La iniciativa de les entitats independentistes, de la qual aquest dimecres es va desmarcar la direcció nacional d'Òmnium i amb la qual el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufiánva reconèixer que no se sentia còmode, ha estat en el focus informatiu des que es va difondre la campanya. També Ciutadans havia criticat el que considera una utilització de la cavalcada per atiar la bandera del procés.

CONVERSES DELS VEÏNS

La polèmica ha estat present en les converses que han mantingut els veïns durant la cavalcada, informa l'Agència Catalana de Notícies. Hi havia opinions per a tots els gustos. Des dels que han decidit comprar el fanalet per l'enrenou originat fins als que rebutjaven la iniciativa per considerar que emmascarava el tradicional acte festiu.