Campanya de Change.org per la "destitució immediata" de Federico Trillo

Els familiars de les víctimes del Iak-42 promouen la iniciativa després de l'informe del Consell d'Estat

jregue17209124 popular party justice coordinator and public freedoms  feder170104111335

jregue17209124 popular party justice coordinator and public freedoms feder170104111335 / JORGE GUERRERO

1
Es llegeix en minuts

Després que el PP i el president del GovernMariano Rajoyblindessin aquest dimarts l'exministre de Defensa i actual ambaixador al Regne Unit, Federico Trillo, l'Associació de Famílies de Víctimes del Iak-42 segueix demanant la seva destitució, aquesta vegada també per internet. Els familiars han emprès una campanya de firmes a la plataforma web Change.org per aconseguir el cessament de Trillo del seu actual càrrec com a representant del país a Londres, cosa que consideren una "ofensa". 

Notícies relacionades

L'informe del Consell d'Estat difós ahir assenyala l'exministre de Defensa com a responsable de l'accident aeri en què van morir 62 militars espanyols quan tornaven de l'Afganistan el maig del 2003. El document explica que la tragèdia s'hauria pogut evitar si el ministeri hagués tingut en compte les múltiples advertències que alertaven del “pèssim” estat de l'avió. Segons aquest, Trillo "va tenir indicis del risc que suposaven aquests vols" però "va decidir de manera irresponsable no actuar". 

Per això, els familiars del Iak-42 demanen la dimissió "immediata" ja que asseguren que "va mentir" en seu parlamentària i "va culpar" l'Estat Major de la Defensa de l'accident "amb un clar deixament de les seves pròpies funcions". Fins ara, la petició ha sigut recolzada per més de 18.000 persones.