Societat Civil reclama que TV-3 no emeti la cavalcada de Vic pels fanalets independentistes

Fins i tot Rajoy parla del tema i C's denuncia davant la UE la "manipulació de menors per part de la televisió pública catalana"

icoy36745639 fanalets170102170919

icoy36745639 fanalets170102170919

2
Es llegeix en minuts

La iniciativa de l'ANC i Òmnium Cultural de promoure l'exhibició de fanalets independentistes a la cavalcada de Reis de Vic, emmarcada per l'Assemblea com "una tradició de fa quatre anys", ha portat Societat Civil Catalana a reclamar que TV3 suspengui l'emissió d'aquest esdeveniment. “La repugnant utilització política de nens i l'adoctrinament, gens subtil, que pretenen fer les entitats separatistes no pot comptar amb la complicitat ni directa ni indirecta de TV3", ha denunciat el president de la plataforma contrària a la independència, Mariano Gomà, en una carta enviada al director de l'ens públic, Jaume Peral

En la missiva, el dirigent de Societat Civil també reclama a TV3 que s'allunyi "de les intencions de personatges sense escrúpols que no tenen cap mania a utilitzar impúdicament els més petits per a les seves mesquines aspiracions" i recorda a Peral els principis recollits al Llibre d'Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, pel que fa a fomentar entre els nens "el respecte, el coneixement i l'intercanvi entre persones de diferents orígens i cultures [...] combatent els estereotips que en la societat parteixen de la idea que hi ha 'altres' oposats a 'nosaltres'.

PREGUNTA A LES INSTITUCIONS EUROPEES

Notícies relacionades

També Ciutadans i el PP han posat el crit al cel per la cavalcada de Vic. Albert Rivera i Inés Arrimadas van criticar que es vulgui atiar la "bandera de la divisió" des d'aquesta mena d'actes i van demanar "tornar al seny". Xavier García Albiol va qualificar de propi de "ments mesquines" la utilització per part de "fanàtics" d'"un dia tan especial". Fins i tot Mariano Rajoy ha parlat del tema, i ha sentenciat: "Això no és política, és pur sentit comú, i m'agradaria que tots els nens tinguessin una festa de Reis com les que hem tingut tots els que som aquí [...]. Tota la resta... hi sobra". 

Però és que el partit taronja encara ha volgut anar més lluny i denunciarà el que ha passat davant el Parlament Europeu. Ho farà a través de la seva eurodiputada Maria Teresa Giménez Barbat, que, amb el títol 'Televisió pública de Catalunya i manipulació ideològica dels nens', formularà la següent pregunta a l'Eurocambra: ¿La Comissió disposa d'alguna eina per assegurar que els mitjans de comunicació públics d'Estats membres respectin els drets del menor?