MITJÀ INFLUENT

Puigdemont, entre les 12 persones que "arruïnaran el 2017" segons 'Politico'

El president comparteix llista amb Sarkozy, Beppe Grillo i el líder de la ultradreta holandesa

puigdemont-politico

puigdemont-politico

1
Es llegeix en minuts

Encara no fa ni un mes, la pàgina web 'Politico' (un mitjà influent d'informació política als EUA) situava l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre les 28 persones més influents d'Europa. Aquest dilluns, la mateixa publicació li ha fet un regalet al president de la Generalitat, Carles Puigdemont al definir-lo com una de les 12 persones que "probablement arruïnaran el 2017". Un dubtós honor que comparteix ni més ni menys que amb l'expresident francès Nicolas Sarkozy, els 'hackers' russos, el líder del moviment esquerrà 5 Estrelles, Beppe Grillo, i el líder ultradretà holandès Geert Wilders.

Segons 'Politico', aquesta dotzena de personatges "us faran quedar al llit i amb el cap ben tapat" aquest nou any. "No són malvats ni potencials destructors de l'alegria, com Trump, Putin, Erdogan, May o Le Pen. Però a aquest altre elenc el millor que els podríem desitjar és que tinguin un any relativament tranquil".

Notícies relacionades

Puigdemont és el número sis d'aquesta llista. El portal defineix "la pròspera i solipsista Catalunya" com "l'esquerda espanyola" i, després d'exposar els plans de la Generalitat de celebrar un referèndum d'autodeterminació aquest any i la fèrria oposició de l'Executiu central, pronostica que les dues administracions entraran en un "rumb de col·lisió tan espectacular com qualsevol enfrontament entre el Reial Madrid i el Barça". I adverteix que aquesta deriva "obligarà les institucions europees i altres governs europeus a prendre partit".

Pel que fa a Catalunya, l'article conclou augurant que, "davant el gran nombre de regions separatistes a Europa, resulta dubtós que qualsevol país membre [de la UE] es posés del costat català". "Però, en realitat, la majoria prefereixen no ser preguntats", afirma.