UN ANY JUDICIAL COMPLEX

Els judicis del 2017

La corrupció i la judicialització del procés situaran aquest any el focus en els tribunals

corrup

corrup

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 2017 serà un any judicial endimoniat. Als tribunals de justícia s’hi dirimirà durant els pròxims 12 mesos la presumpta corrupció que ha envaït durant anys l’esfera política catalana i espanyola. Però les sales de judici seran testimonis també de les conseqüències de la judicialització del procés sobiranista per part de l’Estat espanyol. La càrrega política és evident.

A la primera meitat d’aquest any es jutjaran escàndols que han afectat l’extinta Convergència i el seu exsoci, Unió. El presumpte finançament irregular d’aquests dos partits estarà sobre la taula. El primer, pel cas Millet, i el segon, per les presumptes irregularitats en una fundació. Mentrestant, a l’Audiència Nacional s’asseuran al banc dels acusats ex alts càrrecs de Jordi Pujol i exdirigents del PSC pel cas Pretòria.

Notícies relacionades

Molt més ràpid s’han instruït les carpetes derivades del procés. L’expresident Artur Mas serà jutjat al febrer pel 9-N. I és molt probable que passin pel banc dels acusats el diputat Francesc Homs i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Sobre tots ells penja l’amenaça de la inhabilitació.

A nivell estatal, el PP prosseguirà amb el seu calvari judicial amb un protagonista principal, Luis Bárcenas, i alguns de no tan secundaris, com Rodrigo RatoPúnicaImelsaTaula... Al PSOE li tocarà el torn a la tardor, amb Manuel Chaves i José Antonio Griñán. La guinda del pastís serà la sentència a Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina