¿Què ens depararà el 2017?

Els responsables de les àrees informatives d'EL PERIÓDICO auguren què ens espera aquest any que comença

 

  / Imatges que il·lustren alguns dels reptes que encara el 2017.

1
Es llegeix en minuts

Serà, sens dubte, l'any de Trump. Però també el curs en què es pot acabar la guerra de Síria, tot i que és segur que el drama dels refugiats continuarà. El ‘brexit’ s'aclarirà i Putin jugarà un nou i inquietant paper en l'escena internacional.

El 2017 també serà un any clau per al procés sobiranista català (¿hi haurà consulta?, ¿hi haurà eleccions anticipades?) i un any en què Rajoy haurà de demostrar que pot governar en minoria.

L'any nou té altres desafiaments en el camp de la lluita contra el canvi climàtic, que no es veurà afavorida pel relleu a la Casa Blanca. També hauria de ser un temps en què s'acceleri la batalla contra la terrible plaga social que en aquest país és la violència contra les dones.

Barcelona haurà d'aprofundir en el debat sobre els límits del turisme massiu i sobre la millora dels serveis als ciutadans. Ho farà en un any en què l'alcaldessa Colau haurà de lidiar en minoria a l'ajuntament i, alhora, impulsar el projecte polític dels comuns.

¿El Barça de Luis Enrique serà capaç de remuntar en la Lliga i de guanyar la Champions? És la gran pregunta que es fan  molts aficionats culers aquestes primeres hores del 2017. Un any sense Mundial de futbol ni Jocs Olímpics, però amb grans cites internacionals d'atletisme, bàsquet i natació.

Notícies relacionades

I el cine, la literatura i la música hauran de cobrir el buit deixat per les grans figures desaparegudes el 2016.  

Els responsables de les diferents àrees informatives d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA miren de respondre a aquestes i altres incògnites, en un arriscat exercici de prospecció que serveix, almenys, per reflexionar amb els lectors sobre el nostre temps i el futur immediat.