Puigdemont: "El que uneix els catalans és el referèndum"

El president sosté que el Govern que està aïllat és el del PP i no el de JxSí

jrico36462775 barcelona 30 11 2016 politica  sesion de control en el parla161209111455

jrico36462775 barcelona 30 11 2016 politica sesion de control en el parla161209111455

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

De les dues entregues del baròmetre del GESOP que va oferir aquest diari fa uns dies, una sobre el referèndum d'independència i l'altra sobre la victòria d'ERC i la debacle del PDECatERCPDECat en unes eventuals eleccions catalanes, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha recorregut a la primera per dir-li a Xavier García Albiol que "el que uneix els catalans és el referèndum". L'hi ha dit després que el líder parlamentari del PPC l'acusés en la sessió de control d'aquest dimecres d'estar al capdavant d'un Govern "aïllat" i entregat als "radicals" de la CUP.

Puigdemont ha recordat que l'última enquesta d'EL PERIÓDICO sosté que "el 84% dels catalans estan a favor d'un referèndum", i això li ha valgut per rebutjar els atacs d'Albiol. El dirigent popular, que ha qualificat el president de "clon d'Artur Mas, ha insistit que el Govern només és capaç d'arribar a acords amb els anticapitalistes al Parlament i tampoc agafa la mà que li allarga l'Executiu central. "Si vol buscar racons de radicalitat i aïllament, miri al seu partit i al seu govern, que està perdent votacions com la de la reforma de la llei que regula la capacitat punitiva del Tribunal Constitucional. La societat els està aïllant a vostès i el festival segurament no s'ha acabat", li ha replicat el mandatari independentista.

LA MENCIÓ DE LA REVISTA 'TIME'

Notícies relacionades

A passada del convergent Jordi Turull, Puigdemont ha volgut subratllar que el seu compromís amb el "referèndum o referèndum" i la celebració d'aquesta consulta no només han aconseguit ser esmentats per la revista 'Time' com un dels esdeveniments estrella de l'any que ve ("algú hi dóna credibilitat i està expectant", s'ha vanagloriat), sinó que hi ha "exemples recents" a nivell internacional en defensa del dret a decidir i contra la "judicialització" del procés que està aplicant l'Executiu de Mariano Rajoy.

Ha recordat, per exemple, la preocupació expressada per 15 diputats britànics al voltant de la investigació a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. També ha posat sobre la taula els suports de diputats d'Irlanda, de Gal·les, de 14 diputats suïssos, d'eurodiputats eslovens i diputats danesos i, finalment, del Parlament de Flandes.