REACCIONS AL BARÒMETRE DE GESOP

Dissimulada alegria a ERC i profunda anàlisi del PDECat per l'enquesta d'EL PERIÓDICO

Pascal afirma que en "pren nota" i Iceta veu premiada la seva sorda labor de "perseverança"

Albiol qualifica els exconvergents de 'marca blanca' dels republicans

zentauroepp35949596 barcelona  18 10 2016 oriol junqueras preside la reunio del 161201100354

zentauroepp35949596 barcelona 18 10 2016 oriol junqueras preside la reunio del 161201100354 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

Reaccions per a tots els gustos a l'enquesta publicada aquest cap de setmana per EL PERIÓDICO. Des de la més o menys dissimulada satisfacció d'ERC, a qui el sondeig atorga entre 48 i 50 escons, a l'alegria sense traves del PSC, que pujaria dels 16 seients actuals als 21. Ciutadans, que pateix un petit daltabaix, de 25 reals avui dia als 17-18 demoscòpics ha optat per la via voluntarista al considerar que l'enquesta detecta que el sobiranisme (que passa de 72 a 71-73) ha perdut pistonadaEl PDECat, cinquena força en vots i lluitant per la quarta amb En Comú Podem s'ha limitat “a prendre'n nota”, en paraules de Marta Pascal, la seva coordinadora general, que ha desvelat que en l'executiva d'aquest dilluns s'han estudiat al detall les dades. Dels colauistes i de la CUP, que pateixen una baixada respecte a les seves expectatives, no se n'ha conegut cap reacció.

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha afirmat que al seu partit només li interessa "que es faci el referèndum" d'autodeterminació i la seva aposta pel 'sí' a la independència, i que "està treballant per aconseguir aquest objectiu i no per guanyar unes eleccions". Segons el portaveu republicà, la seva força no perdrà "el temps amb temes secundaris", ha apuntat abans d'explicar que ERC "està treballant cada dia per guanyar un país, en cap cas per guanyar les eleccions".

PUIGDEMONT, ACTIU DEL PDECAT

Més enllà de prendre'n “bona nota”, Marta Pascal (PDECat) ha recordat que el seu és un partit “jove” que ha tingut “problemes” en la seva implantació, en una curiosa forma d'entendre la cronologia política de Catalunya. Amb tot, la coordinadora general dels demòcrates ha reivindicat la figura del president Carles Puigdemont com un dels “actius del partit”.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que "un tendeix a pensar que la perseverança del PSC, la seva tenacitat i l'estabilitat del partit van sumant" i hi ha "símptomes de millora", al mateix temps que s'ha mostrat satisfet per aprovar en la valoració ciutadana dels líders polítics, per primera vegada des del 2009 en el cas d'un líder socialista.

Notícies relacionades

La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha afirmat que, malgrat la baixada de la seva força, “Ciutadans segueix sent alternativa de govern a Catalunya”. “Necessitem una alternativa moderada i assenyada, que serà transversal, però que haurà d'estar liderada per una força que estigui al centre i no tingui motxilles per arribar a acords a esquerra i dreta", ha sentenciat.

El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha preferit donar abans una ullada als resultats dels seus veïns que als seus propis, potser perquè és l'únic partit que, més o menys, obté els mateixos guarismes que ja té (10 escons). Així, Garcia Albiol ha assegurat que el PDECat s'arrisca a “caure en la marginalitat” si segueix en la seva estratègia independentista perquè és la “marca blanca d'ERC” i l'electorat prefereix sempre l'“original”.