Íñigo Errejón sedueix l'audiència catalana

El número dos de Podem, que va respondre en català tota l'entrevista amb Àngels Barceló, va atraure davant la pantalla el 17,2% dels espectadors

Íñigo Errejón, amb Àngels Barceló, a ’Fora de Sèrie’. / periodico

2
Es llegeix en minuts

La sensibilitat del secretari polític de PodemÍñigo Errejón, amb la llengua i cultura catalanes, així com la seva comprensió amb l'independentisme, van seduir ahir a la nit els espectadors catalans. El programa d'entrevistes de TV-3 'Fora de Sèrie' d'aquest dijous es va col·locar en el rànquing dels programes més vistos a l'aglutinar el 17,2% dels espectadors (només va ser superat per poc per 'Gran Hermano' -17,6%- i pels informatius de TV-3) i quedar davant l'exitós programa de sàtira política 'Polònia', que va obtenir un 16,5% de 'share'.

Errejón va contestar totes les preguntes que li va plantejar Àngels Barceló en català i va explicar que el va aprendre quan estava escrivint la tesi, ja que la seva companya era de Girona i va passar molt temps en aquesta ciutat. "Feia vida en català", va afirmar, al mateix temps que va assegurar comprendre el sentiment "plurinacional" perquè primer li va entrar "per la pell".

El número dos de Podem no va esquivar els temes més espinosos, com les discrepàncies amb el líder del partit, Pablo Iglesias. ¿"Ara mateix, és el teu amic o és el secretari general del partit?", li va preguntar Barceló. "Doncs és les dues coses, el problema és que moltes vegades s'han de separar espais i no es poden ser les dues coses a la vegada", va respondre Errejón, que també va subratllar que només es presentaria com a alternativa a Iglesias per liderar el partit en cas de constatar que tenen projectes polítics "incompatibles", cosa que creu que ara no passa.

Tot i així va avisar que es postularia davant seu "si estigués convençut que amb les idees s'ha arribat a un dilema, a una bifurcació, i que hi ha projectes que no poden ser compatibles".

DISCUSSIÓ SOBRE EL RUMB

Notícies relacionades

"Un militant del canvi, un revolucionari, posa les idees per sobre de qüestions immediates, però crec que no estem en aquest punt" perquè ara la discussió a Podem és sobre el seu rumb i no sobre els lideratges, va afegir, abans de considerar que l'actual etapa reflexiva del partit va començar després dels comicis del 26-J, quan la formació morada no va aconseguir el 'sorpasso' al PSOE que pretenia. Aquells comicis "van tancar una fase de Podem", ha admès, i ha explicat que la majoria de discrepàncies internes que se n'han derivat són bàsicament tàctiques i no teòriques.

El 'Fora de Sèrie' d'ahir a la nit també va tenir moments per a l'humor, com quan li van demanar que es posés una perruca per simular Pablo Iglesias. Aquí podeu veure el 'making of' que ha penjat TV-3 a la seva web: