El PPC qüestiona l'impost a les begudes ensucrades després que Montoro el proposi a Madrid

"Alguns aquesta setmana estarem satisfets amb l'impost a la Coca-Cola, però no ho compartim", va dir el diputat Santi Rodríguez al Parlament

Debat al Parlament sobre l’impost a les begudes ensucrades. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El diputat del PPC al Parlament Santi Rodríguez va protagonitzar aquest dimecres un 'trágame tierra' en tota regla després de criticar l'impost a les begudes ensucrades que proposa la Generalitat just després de saber-se que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, té previst aprovar un gravamen o taxa a les begudes refrescants carbonatades.

"¿Vostè em ve a parlar de l'IVA dels txutxes l'endemà de proposar l'impost a la Coca-Cola en aquest Parlament?", va retreure Rodríguez des de la tribuna del Parlament al diputat de Junts pel Sí Roger Torrent durant el debat d'una proposició de llei per reduir l'IRPF a Catalunya. "Per l'amor de Déu. Doncs miri, potser alguns amb l'impost a la Coca-Cola, el dia d'avui i aquesta setmana estarem especialment satisfets, però no ho compartim. Ni als txutxes ni a la Coca-Cola", va bramar el conservador davant la sorna de Rogent, el vicepresident Oriol Junqueras i la diputada i exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau, que li van recordar des dels seus escons les intencions de Montoro.

Amb la seva al·lusió a la Coca-Cola, el popular pretenia treure a col·lació la decisió del Diplocat de nomenar consellera Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola European Partners, un assumpte que ha generat aquesta setmana un agre debat a les xarxes socials.

RETRETS DE LA CUP I JXSÍ

Després de la intervenció del diputat del PPC, el cupaire Benet Salellas el "va informar" de la proposta del Ministeri d'Hisenda i va criticar que amb aquesta taxa es busqui "deixar a zero" l'impost català i s'impedeixi, així, que Catalunya exerceixi "sobirania fiscal en aquesta qüestió". "Hauria d'esmenar les seves paraules, senyor Rodríguez", va afegir Salellas.

Notícies relacionades

Torrent no va voler desaprofitar l'ocasió per corregir el conservador i va utilitzar un torn per al·lusions que li va concedir la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, per instar Rodríguez a transmetre-li a Montoro el mateix que va dir a la tribuna. "Segur que a partir d'avui vostè també serà un ferm defensor que el que necessitem és la independència", va ironitzar el diputat de Junts pel Sí.

Rodríguez va tenir torn per al·lusions, però va preferir deixar-ho córrer i no va fer cap comentari més.