Anna Gabriel encapçala la delegació de la CUP que anirà a l'homenatge a Fidel Castro a Cuba

Els anticapitalistes destaquen l'aportació de l'expresident "en la lluita pel socialisme"

 

  / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts

La CUP serà present en l'homenatge a Fidel Castro que tindrà lloc aquest dimarts a l'Havana a la plaça de la Revolución José Martí, un acte al qual ja ha confirmat la seva assistència el rei emèrit Joan Carles. La delegació anticapitalista està encapçalada per la diputada al Parlament Anna Gabriel, segons ha informat aquest dilluns el partit en un comunicat.

Amb Gabriel també viatgen Núria Gibert, portaveu del secretariat nacional de la CUP i regidora de Sant Cugat, i un representant de l'organització internacionalista Ítaca.

Notícies relacionades

En la nota, la CUP destaca l'"aportació" de l'expresident cubà "en la lluita pel socialisme" i qualifiquen la seva figura d'"exemple de coratge i entrega als altres". "El llegat de Fidel Castro segueix viu en el poble, en els nostres cors i les nostres lluites", afegeix el text, abans d'acabar enviant una "abraçada revolucionària" al poble cubà.

Gabriel i la resta de membres de la CUP possiblement coincidiran a Cuba amb el portaveu d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, que aquest dilluns s'ha mostrat confiat a poder assistir al funeral per rendir homenatge a Castro en nom de l'esquerra 'abertzale'.