EL DEBAT SOBIRANISTA

Anna Gabriel deixa en l'aire el suport de la CUP als pressupostos

"La militància decidirà en el seu moment", adverteix en una entrevista de Júlia Otero a TV-3

Denuncia que "seria oportú que deixés d'haver-hi xantatge" al voltant dels comptes

zentauroepp36394003 television   tv3   j lia otero conversa amb anna gabriel  a 161124184413

zentauroepp36394003 television tv3 j lia otero conversa amb anna gabriel a 161124184413

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

Nou avís de la CUP respecte als pressupostos. El seu suport al Govern per salvar la primera votacióGovern, la de les esmenes a la totalitat, no pressuposa que els anticapitalistes avalin el contingut del projecte. Al contrari, la portaveu cupaire al Parlament, Anna Gabriel, va tornar a exigir ahir que els comptes incorporin una pujada de l’IRPF a les rendes altes i que combatin les desigualtats. Encara més, va advertir que serà la militància de la CUP la que decidirà i va denunciar un «xantatge» per part del Govern.

En una entrevista amb Júlia Otero a TV-3, Gabriel va ser contundent: «El que seria oportú és que deixés d’haver-hi xantatge al voltant dels pressupostos, perquè cada vegada que s’amenaça que si no hi ha pressupostos no hi ha referèndum, l’amenaça de xantatge no se li fa a la CUP, se li fa a un país», va avisar Gabriel.

Però les tibantors entre Junts pel Sí i la CUP no només s’agreugen per la negociació dels pressupostos, sinó perquè els cupaires van denunciar ahir que el Govern ha incomplert el primer termini del full de ruta pactat per culminar el procés: la creació d’una comissió parlamentària de seguiment. La constitució d’aquest òrgan estava recollit en una resolució del debat de política general i es fixava per al 18 de novembre, un mes després de l’aprovació del text.

    

MASSA LENTITUD

Notícies relacionades

La CUP ho va denunciar a la pàgina web Observatori del Procés, una plataforma creada amb el propòsit de supervisar els passos que es fan en aquesta matèria, que ja inclou un compte enrere fins a la data de celebració del referèndum. Els anticapitalistes lamenten que el desenvolupament del procés constituent vagi «molt més lent del que seria desitjable» i remarca la necessitat d’«oferir un marc legal al procés sobiranista», i que, una vegada aprovat, no pugui ser ni suspès ni impugnat «per part de cap altre poder, jutjat o tribunal».

En aquest sentit, la CUP subratlla que és igual d’important el camí cap a la independència, amb el referèndum com a clau, com la construcció de la república catalana.