Puigdemont: "Si no hi ha pressupostos, no hi ha referèndum"

El president insisteix que els comptes són indispensables i imprescindibles per culminar el full de ruta sobiranista

zentauroepp36336695 sagaro  baix emporda  economia  xxi trobada economia a sagar161119134859

zentauroepp36336695 sagaro baix emporda economia xxi trobada economia a sagar161119134859 / Jordi Ribot Punti ICONNA

1
Es llegeix en minuts

Els socis de la coalició Junts pel Sí, el PDC ERC, s'han afanyat aquesta setmana a avisar la CUP que sense pressupostos no hi ha referèndum que valgui. Dilluns, van ser els republicans els que van traslladar als capitalistes que si no s'aproven els comptes de la Generalitat per al 2017 no té sentit organitzar "cimeres" per preparar la consulta perquè no serà possible organitzar-la. Aquest dissabte, l'encarregat d'insistir en el missatge ha sigut el president, Carles Puigdemont, que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha destacat la importància dels pressupostos per culminar el procés sobiranista: "Si no n'hi ha, no hi haurà referèndum", ha alertat.

Puigdemont, no obstant, s'ha mostrat confiat a aprovar uns comptes que ha considerat "indispensables i imprescindibles" per avançar en el full de ruta pactat entre Junts pel Sí i la CUP.

En l'entrevista, el president també ha alertat contra el poderós adversari del Govern, l'Executiu central del PP, que no escatima recursos, segons ell, per "atacar per terra, mar i aire" els independentistes. En aquest sentit, Puigdemont ha assegurat que es mantindrà fidel al compromís que va assumir a l'acceptar la presidència de la Generalitat: "Sóc fidel a les meves idees, que són profundes i sòlides, però amb veu pròpia", i ha demanat als partidaris de la independència que no decebin la gent.

Notícies relacionades

"Avui dia la majoria de la societat no entén el futur de Catalunya sense estat propi", ha assegurat, i ha insistit que l'única manera de culminar el procés sobiranista és encadenar totes les baules fins al final, en les seves paraules.

Preguntat per la seva arribada a la presidència després del pas al costat de l'expresident Artur Mas, Puigdemont ha explicat que Mas li va donar només 20 minuts per decidir si acceptava ser president: "Mas em va donar 20 minuts per decidir. Dir que 'no' hauria sigut covardia".