La Generalitat garanteix que el referèndum se celebrarà encara que el TC suspengui els pressupostos

El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, assegura que l'Executiu comptarà amb finançament per posar les urnes "hi hagi l'escenari que hi hagi"

jrico33020399 barcelona    02 03 2016       econom a     lluis salvad   se161115103917

jrico33020399 barcelona 02 03 2016 econom a lluis salvad se161115103917

1
Es llegeix en minuts

El secretari d'Hisenda i alt càrrec del departament d'Economia de la Generalitat, Lluís Salvadó, ha assegurat aquest dimarts que el referèndum sobre la independència es portarà a terme encara que els pressupostos per al 2017 estiguin impugnats o suspesos pel Tribunal Constitucional (TC). En una entrevista a TV-3, Salvadó ha garantit que l'Executiu de Carles Puigdemont tindrà finançament per a la consulta "hi hagi l'escenari que hi hagi", responent així a la demanda de la CUP de celebrar el referèndum encara que el TC recorri, suspengui o anul·li els pressupostos i la partida per fer-lo. "És obvi. El Govern de Catalunya té un compromís unívoc i el referèndum tirarà endavant. Ho farem en un context o en un altre", ha remarcat Salvadó. 

S'APROVARAN EL 29 DE NOVEMBRE

Notícies relacionades

La Generalitat té previst aprovar el projecte de llei dels pressupostos per al 2017 el pròxim 29 de novembre, l'últim dimarts d'aquest mes, i, aquest mateix dia, entraran al Parlament perquè es tramitin, un pas que ja està garantit després que la CUP donés dimarts passat el seu vistiplau. D'aquesta manera, està previst que es debatin en la seva totalitat el 20 de desembre. Per la seva part, Ciutadans i el PPC ja han avisat que podrien demanar que els pressupostos passin al Consell de Garanties Estatutàries, endarrerint així la seva aprovació unes setmanes.  

El secretari d'Hisenda ha explicat que el vot de la CUP és bo "'per començar" però ha advertit que "la negociació continua i se segueix treballant per construir espais de consens". No obstant, s'ha mostrat confiat que "la generositat, els esforços i la responsabilitat de tothom" farà que s'aprovin definitivament. "Si no som capaços de posar-nos d'acord per uns pressupostos autonòmics, difícilment serem creïbles per a la resta del procés", ha afirmat.