Un altre regidor de la CUP a Berga també es nega a anar davant el jutge pel cas de l'estelada

Francesc Ribera 'Titot' està citat aquest dimarts en qualitat de testimoni per declarar pel presumpte delicte electoral que se li imputa a l'alcaldessa, Montse Venturós

jgblanco13532895 barcelona  6 7 2010   fotografia  guillermo moliner  rodaje 161115102851

jgblanco13532895 barcelona 6 7 2010 fotografia guillermo moliner rodaje 161115102851

1
Es llegeix en minuts

El tinent d'alcalde de Berga, Francesc Ribera, conegut per 'Titot' i que a més de polític de la CUP és cantant de Brams i Mesclat, ha sigut citat a declarar davant el jutge aquest dimarts però ha anunciat que no es presentarà, tal com va fer l'alcaldessa, Montse Venturós. El regidor, que va rebre la citació fa unes quantes setmanes, ha sigut convocat en qualitat de testimoni per un presumpte delicte electoral com a conseqüència de no haver retirat l'estelada de l'ajuntament durant les eleccions del 27-S i del 20-D.

L'alcaldessa va ser detinguda fa poc més d'una setmana pels Mossos d'Esquadra després de negar-se en dues ocasions a presentar-se davant el jutge que investiga el cas. Els agents la van portar als jutjats perquè prestés declaració, i després va quedar en llibertat amb càrrecs però amb l'advertència que podria anar a la presó si torna a desobeir un requeriment judicial. El cas va obrir un intens debat polític sobre l'actuació policial i el concepte de desobediència de Junts pel Sí i la CUP.