Carmena: "No hauria aplaudit el discurs de Rufián per les seves desqualificacions"

L'alcaldessa de Madrid critica que s'aplaudeixi en els plens: "És infantil, com titelles. Aplaudeixo els meus, esbronco els altres. És de nens"

tecnicomadrid32233115 gra030  madrid  22 12 2015   la alcaldesa de madri

tecnicomadrid32233115 gra030 madrid 22 12 2015 la alcaldesa de madri

1
Es llegeix en minuts

El discurs de Gabriel Rufián Gabriel Rufián en la segona votació del debat d'investidura de Mariano Rajoy segueix fent parlar. L'última interpel·lada sobre aquest tema ha sigut l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que ha assegurat aquest dimecres que "absolutament no" hauria aplaudit la intervenció del diputat d'ERC. Segons ella, les desqualificacions a la Cambra fan més difícil l'entesa.

En declaracions a Antena 3, Carmena ha recordat que sempre ha estat en contra de qualsevol desqualificació i ha arribat a qüestionar fins i tot els aplaudiments en els plens: "M'agradaria que no aplaudíssim. És infantil, com titelles. Aplaudeixo els meus, esbronco els altres. Això és de nens".

Notícies relacionades

L'alcaldessa ha argumentat que a l'adversari se l'ha de convèncer "amb persuasió seducció", i evitar sempre la confrontació, i ha posat com a exemple els acords a què s'ha arribat amb els diferents grups polítics a l'ajuntament, així com els firmats amb la Comunitat de Madrid, administració amb la qual "mai s'havia produït un nivell d'acostament com el d'ara" malgrat que han estat governades durant molt temps per la mateixa formació.

MISSATGE A PEDRO SÁNCHEZ

Carmena, així mateix, ha confirmat que li va enviar un missatge a Pedro Sánchez després d'anunciar la seva renúncia a l'escó, tal com ell va explicar a l'entrevista amb Jordi Évole. Ha explicat que ho va fer perquè "és important personalitzar i humanitzar la política" i, sobretot, quan la persona "s'ho està passant malament". Ha afegit que també felicitarà "amb molt de gust" Rajoy.