Iglesias llança un discurs d'esperança als defraudats per la tornada de Rajoy

El líder de Podem es reivindica preparat per governar i acusa el president de "deslleial"

Pablo Iglesias: Bona sort en el seu epíleg senyor Mariano Rajoy. / AFP / JAVIERO SORIANO / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Amb el seu to parlamentari acabat d'estrenar, amb puny aixecat però sense estridències, Pablo Iglesias ha utilitzat el seu últim discurs en la investidura de Mariano Rajoy per llançar un missatge d'esperança als ciutadans que simpatitzen amb el canvi i que se senten defraudats amb la reelecció d'un president del PP. 

El secretari general de Podem ha assenyalat que el seu partit està preparat per governar i que, encara que Rajoy continuï a la Moncloa, el país “ja ha canviat”, cosa que converteix aquest mandat en “l'epíleg” del bipartidisme. Un últim capítol, que ha dit, s'escriu perquè Rajoy “va demostrar ser un bon polític perquè va resistir però va demostrar, també, ser enormement deslleial”. 

Iglesias ha descrit un país “sense por” des de la tribuna d'oradors del Congrés. Ha assegurat que la ciutadania ja no està disposada a passar per alt les irregularitats en el món polític. “Hi ha una nova Espanya que no tolera la corrupció, que no s'hi conforma”, va adduir, “una Espanya que no entén que no es respecti la identitat plurinacional”. 

Notícies relacionades

A aquesta nova societat s'ha aferrat Iglesias per anunciar que Podem arribarà a la presidència del Govern. “Aquest país tard o d'hora guanyarà. Ara ens toca estar a l'oposició, però quan ens toqui estarem preparats per guanyar les eleccions”, va advertir. 

Malgrat mostrar el seu suport a la protesta Encecla el Congrés, Iglesias no ha assistit a la manifestació. Sí que ho han fet els diputats Rafael Mayoral i Diego Cañamero; el senador Ramón Espinar; i el líder d'IU, Alberto Garzón. Fonts pròximes al secretari general asseguren que no té previst assistir-hi, tampoc, quan acabi el ple.