Homs reclama diàleg a Rajoy i insisteix a defensar el referèndum

El portaveu del PDC reitera que el futur de Catalunya el decidiran els catalans

 

  / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

En el segon ‘round’ de Francesc Homs en aquesta investidura, el portaveu del Partit Demòcrata de Catalunya ha expressat la seva preocupació pel missatge de duresa llançat per Mariano Rajoy i ha lamentat que PSOE Ciutadans hagin facilitat la seva reelecció. Com era previsible, Homs ha aprofitat la seva breu intervenció per reivindicar el referèndum: "El futur de Catalunya el decidiran els catalans".

Amb tot, el representant del PDC va reiterar la necessitat d'establir ponts que permetin resoldre el conflicte obert. "Que hi hagi diàleg depèn de vostè", va subratllar, per intentar que el líder del PP s'avingui a negociar les reivindicacions que planteja l'independentisme català. Una possibilitat que sembla com a mínim complicada, després d'escoltar el discurs del president.

Notícies relacionades

El paper de l'antiga Convergència a les Corts és un interrogant, ja que, més enllà del debat sobiranista, el PDC va deixar clar aquesta setmana que estan disposats a participar en les reformes que hauran d'abordar-se en altres àmbits. No té grup propi però vol fer-se valer.Ja ho va dir el mateix Homs en la sessió de dimecres: “No sabem quant de temps estarem a les Corts [és a dir, deixant clar que l'horitzó final és sempre la independència]; però, mentre hi siguem, som de sortir a jugar el partit i no quedar-nos a la banqueta [és a dir, cap renúncia a aconseguir qualsevol millora per als catalans i el seu autogovern].

Tot això a escassos quatre dies de la seva compareixença davant la comissió de l'estatut del diputat del Congrés que es reunirà dijous que ve, 3 novembre. En aquesta sessió, a porta tancada, com mana el reglament, malgrat que Homs va demanar poder declarar en ‘obert’, l'exconseller podrà 'defensar-se' davant la petició del suplicatori que ha cursat el Tribunal Suprem per poder investigar-lo per l'organització del 9-N.