El PSOE a Rajoy: "Vigilarem cada pas que faci"

Hernando reclama al líder del PP que "dialogui ja amb Catalunya" perquè "la fractura és insostenible"

Antonio Hernando: El PSOE assumeix la seva responsabilitat abstenint-se. / DAVID CASTRO / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Antonio Hernando ha aprofitat el seu breu discurs d'aquest dissabte, durant la sessió d'investidura en què serà reelegit Mariano Rajoy, per traslladar el missatge que la polèmica abstenció dels diputats socialistes no suposa en cap cas una entrega al PP.

“Ens abstenim perquè les institucions no no segueixin deteriorant-se i no es deslegitimi més la democràcia. Senyor Rajoy, ni vostè ni el seu projecte compta amb la nostra confiança. No és el president que Espanya necessita, però no volem noves eleccions. Vostè està en clara minoria. El PSOE es dedicarà a vigilar cada pas que faci”, ha assenyalat el portaveu parlamentari del PSOE, antiga mà dreta de Pedro Sánchez, i un dels més vehements defensors del ‘no’ al PP fins que va dimitir l'exsecretari general.   

UNA OPOSICIÓ "FERMAE"

“Vostè fa més de 300 dies que està en funcions, així que li exigirem responsabilitat de Govern des del primer moment, sense 100 dies de cortesia. Si vol que aprovem les seves reformes, ens hauran de convèncer. Per contra, tindran la nostra més ferma oposició”, ha continuat Hernando, que també ha demanat al president del Govern que “comenci a dialogar ja amb Catalunya”, perquè “la fractura política, emocional i social amb la resta d'Espanya és insostenible”.

Notícies relacionades

Hernando, per últim, s'ha arrogat per al seu grup el lideratge de l'oposició, un rol que Podem vol ocupar gràcies a l'abstenció dels socialistes. “El PSOE farà una oposició ferma i seriosa. Si el seu somni és una oposició de solucions impossibles, abandoni tota esperança. Tindrà al davant l'oposició del PSOE”, ha conclòs el portaveu del PSOE.

La incògnita ara és veure quants diputats socialistes desobeeixen el mandat del partit d'abstenir-se i mantenen el seu rebuig a Rajoy. Es dóna per segur que en aquest grup estaran els set parlamentaris del PSC i és probable que altres vuit del PSOE també incorrin en desacatament.