Ibarra reclama la dimissió als diputats que demà votin 'no' a Rajoy

L'expresident extremeny advoca per imposar-los sancions dràstiques en cas que no renunciïn

Rodrñiguez Ibarra

Rodrñiguez Ibarra

1
Es llegeix en minuts

L'expresident d'Extremadura Juan Carlos Rodríguez Ibarra ha tirat aquest divendres  més llenya (si això és possible) al foc de la crisi socialista i, en declaracions a la COPE, ha reclamat als diputats del PSOE que tenen pensat mantenir-se en el 'no' demà dissabte en la segona votació d'investidura de Mariano Rajoy que dimiteixin i entreguin les seves actes, inclosos els representants del PSC o l'exsecretari general Pedro Sánchez.

Ibarra ha assegurat que, en altres ocasions, els parlamentaris que es posicionaven contra la postura oficial del partit entregaven la seva acta. Entre aquests, ha posat com a exemple l'exsecretari general de la UGT Nicolás Redondo, que va renunciar el 1987 després de votar contra els Pressupostos Generals de l'Estat. "L'ètica era la norma fonamental que regia el comportament", ha remarcat.

Notícies relacionades

L'exdirigent socialista ha assenyalat que, en aquesta línia, si Pedro Sánchez i altres parlamentaris socialistes voten 'no' han de seguir aquest exemple i que no té cap dubte "que avui, com a tard aquesta nit, Sánchez presentarà la dimissió com a diputat" si té la intenció de mantenir aquesta actitud. "M'hi jugo un sopar", ha dit per apuntalar el seu vaticini.

Així mateix, Ibarra ha advocat per imposar sancions dràstiques contra els que trenquin la disciplina de vot: "Hem fet la tala i ara queda la crema de rostolls".