EL DILEMA DEL SOCIALISME

28-O: amarg aniversari de la històrica victòria del PSOE

Els socialistes celebren els 34 anys del triomf de Felipe González la vigília d'entregar el Govern al PP

combo-psoe-1982-2016

combo-psoe-1982-2016

1
Es llegeix en minuts

Aquest divendres, 28 d'octubre, es compleixen 34 anys de la històrica (i aclaparadora) victòria de Felipe González en les eleccions generals del 1982. El PSOE va obtenir una majoria absolutíssima de 202 escons, un resultat que permetia a l'esquerra tornar al poder a Espanya després de 43 anys. Però la commemoració d'aquesta efemèride ha coincidit amb la decisió segurament més amarga que han hagut de prendre els socialistes en 137 anys: entregar el Govern al PP via abstenció.

Notícies relacionades

34 anys després d'aquella imatge de González i Alfonso Guerra al balcó de l'hotel Palace de Madrid saludant les enfervorides bases socialistes, la freda encaixada de mans entre l'exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez i el seu portaveu al Congrés, Antonio Hernando, reflectia el trauma que suposa facilitar la investidura de Mariano Rajoy.

"Els socialistes som aquí per complir amb un deure. Tots els ciutadans veuran que som els responsables de posar fi a aquesta situació de bloqueig. Ho fem per coherència amb el nostre compromís amb Espanya. Sempre que Espanya ens ha necessitat, els socialistes hi hem sigut", va argumentar Hernando.