Artur Mas: "Passi el que passi hi haurà acords"

L'expresident de la Generalitat es compromet a Madrid a arribar a pactes amb l'Estat i assenyala que la voluntat de diàleg "no és postureig"

abertran35959657 madrid 19 10 2016 comferencia de artur mas en el foto nueva 161019102246

abertran35959657 madrid 19 10 2016 comferencia de artur mas en el foto nueva 161019102246

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Artur Mas ha compromès la voluntat de Convergència d'arribar a pactes amb l'Estat al marge de les circumstàncies que es puguin donar en el nou escenari polític, amb la probable investidura de Mariano Rajoy a tocar. "Passi el que passi hi haurà acords, fins i tot en cas que s'arribés a la formulació d'un Estat català també hi haurà acords, negociacions i pactes. Ara poden semblar lluny i impossibles, però n'hi haurà", ha assegurat en la seva intervenció en uns esmorzars informatius al Casino de Madrid. 

Notícies relacionades

L'expresident de la Generalitat ha insistit que la voluntat d'arribar a pactes no és una impostura, sinó un compromís fidel. "La voluntat de diàleg per la nostra part no és postureig, va de debò, no va de farol. Respon a una convicció profunda", ha sostingut. Tot i així, s'ha mostrat convençut que un escull fonamental per resoldre el problema català és la falta d'anhels comuns. "Catalunya té un projecte per a Espanya, però lamentem comprovar que Espanya no té projecte per a Catalunya. Almenys, no té projecte atractiu per a Catalunya i li convé tenir-lo", ha assenyalat. 

Amb la seva intervenció abona la conferència que la setmana passada va pronunciar també en uns esmorzars informatius a Madrid Carles Puigdemont, que va reivindicar la voluntat d'entesa amb el Govern espanyol.