Judici a l'Audiència Nacional

Correa admet els regals i les comissions que va cobrar per treballar amb el PP

Reconeix que va participar en el finançament en 'b' del partit a València

Situa la seva col·laboració amb el partit en l'època d'Aznar

Jo em quedava amb una part i l’altra l’hi donava a Luis Bárcenas / FOTO: EFE VÍDEO: ATLAS

Jo em quedava amb una part i l’altra l’hi donava a Luis Bárcenas
“Amb Sepúlveda vaig tenir atencions que ens semblaven d’allò més normals”.

/

2
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

Francisco Correa declara en el judici de Gürtel: directe

Francisco Correa no ha defraudat, i en la sessió del judici del 'cas Gürtel' d'avui ha reconegut les acusacions formulades per la Fiscalia Anticorrupció contra ell i per les quals sol·licita 125 anys i un mes de presó, excepte “algunes coses que no es corresponen amb la realitat” de l'escrit d'acusació i que ha dit que “intentaria aclarir”. Però, tret que “tots els partits ho feien” i que la seva actuació era pròpia del “sistema” establert a Espanya, ha admès el cobrament de comissions i l'entrega de regals a tots els acusats, excepte l'exregidor del PP d'Estepona Ricardo Galeote. 

En lloc de ser interrogat, Correa, que avui ha triat un vestit fosc, corbata blava i sabates impecables, ha optat per intentar explicar la trajectòria empresarial que el va portar a col·laborar tan intensament amb el PP, gràcies a l'extresorer del partit Luis Bárcenas, que va arribar a dir que “Génova 13 era casa seva”, perquè passava més temps allà que al seu despatx.

En un principi s'ha centrat a demostrar que el seu entramat empresarial era anterior a la seva col·laboració amb el PP i que va arribar a fer-ho també amb el PSOE de Felipe González. Ha explicat que l'any 92 treballava amb grans multinacionals i que, després d'un problema amb l'arquitecte que els construïa una nova seu, “va sortir del mal pas” gràcies a un amic comú que li va presentar l'extresorer del PP Luis Bárcenas. 

Dels 36 acusats que comparteixen amb ell el banc dels acusats ha intentar exculpar els seus empleats, de qui ha dit que li feia “pena” que estiguessin en aquesta situació, però dels exresponsables del PP que seuen amb ell només ha exculpat Ricardo Galeote, única persona que ha identificat com que no havia rebut comissions. Ha assegurat que només ell pagava en efectiu als polítics, perquè ell era l'únic que tenia relació amb ells. A preguntes de la fiscal ha dit: “Quedava amb ells i els donava un sobre”.

Notícies relacionades

Pel que fa al partit, la relació amb el qual va començar a través de la seva agència de viatges, Correa ha admès haver pagat actes electorals als municipis madrilenys de Majadahonda i Pozuelo i “possiblement irregularitats en el finançament del partit a València”, a petició del client, ha precisat després. Encara que la pràctica consistia a intermediar amb Bárcenas i Jesús Sepúlveda perquè els empresaris que col·laboraven amb el partit fossin els que resultessin adjudicataris de contractes públics.

El que també s'ha encarregat d'aclarir Correa és a situar la corrupció en els temps de l'expresident del govern José María Aznar. Ha assegurat que la seva col·laboració amb el PP nacional va acabar el 2004 o 2005, quan va assumir la presidència Mariano Rajoy, per la falta d'afinitat entre aquest i el seu número dos, Pablo Crespo. Llavors va començar la seva activitat a València.