Homs: "La sentència ja està cantada"

L'exconseller diu que és víctima de "un procés polític" i denuncia que la fiscalia "és el braç armat del PP"

jcortadellas35595830 madrid 19 09 2016 el portavoz de partit dem crata catal  en 160919112909

jcortadellas35595830 madrid 19 09 2016 el portavoz de partit dem crata catal en 160919112909 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

L'exconseller Francesc Homs ha tornat ràpidament a la seu de la Delegació de la Generalitat a Madrid per explicar la seva declaració davant el Suprem per la seva participació en l'organització del 9-N. L'actual portaveu parlamentari del Partit Demòcrata Català (PDC) ha lamentat que estigui protagonitzant “un procés polític i la conclusió ja estigui cantada abans de donar audiència a les parts”. Homs diu que suposa que la sentència “serà condemnatòria” i ha advertit que no l'acatarà des del punt de vista polític. “Les conseqüències jurídiques ja veurem quines són i com es tracten”, ha afegit.

El polític català ha comentat que ha fet un al·legat del 9-N i la participació del Govern. “He defensat la legalitat del que vam fer i ho tornaríem a fer”, ha assegurat, perquè, segons ell, la consulta va seguir “el mandat del Parlament de Catalunya, que era promoure la participació ciutadana”. Segons Homs, es busca un “escarment perquè el procés decaigui”, però avisa que aquesta empresa no tindrà èxit. “No ens acovardiran. No és un tema personal. Abans i després en vénen molts. Potser sí que en poden tombar un en concret, però no servirà de res", ha sentenciat. 

Durant la seva compareixença davant la premsa, Homs ha repetit en diverses ocasions que la fiscalia “ha actuat de manera seguidista del PP” i “s'ha doblegat a les necessitats d'agenda del PP”. “La fiscalia és el braç armat del PP”, ha arribat a dir. 

LA CARTA A PUIG

Notícies relacionades

La declaració com a investigat d'Homs és per la carta que va remetre el 6 de novembre del 2014 quan era conseller de Presidència al seu homòleg Felip Puig, titular d'Empresa i Ocupació, en què indicava que els serveis que s'havien encomanat a l'empresa T-Systems, encarregada dels programes informàtics per votar, no estaven afectats per la decisió del Constitucional de suspendre el 9-N. T-Systems s'havia interessat per saber si, després de la sentència del Constitucional, havia de seguir o no amb la tasca que se li havia encarregat. Homs va respondre que sí.

Preguntat per la premsa sobre aquest extrem i en què es va basar per aquesta missiva a Puig, Homs ha respost que en el "coneixement que tenia en aquell moment dels fets i les lleis" i en "l'intercanvi d'impressions". Ha dit que no va demanar "ni informes ni dictàmens" jurídics perquè haurien arribat "tard". "En qualsevol cas, jo no devia estar tan equivocat quan vaig firmar aquella carta, quan unes setmanes després la junta de fiscals de Catalunya va expressar la mateixa opinió que jo. Una altra cosa és que després la fiscalia els va obligar a canviar el criteri per principi jeràrquic i indicació política, no siguem ingenus", ha continuat.