Rajoy va pressionar perquè el BPA delatés els Pujol

El diari 'Público' revela que el president espanyol va enviar el seu cap de Gabinet a Andorra per aconseguir les seves dades bancàries

fcasals31611146 barcelona   barcelones  27 10 2015    politica    la unidad 160722172852

fcasals31611146 barcelona barcelones 27 10 2015 politica la unidad 160722172852

1
Es llegeix en minuts

La trama andorrana no para de complicar-se. Després que Higini Cierco, màxim accionista del Banca Privada d'Andorra, denunciés que havia rebut "amenaces i coaccions" de dues policies espanyoles per revelar dades fiscals de la família Pujol, el diari 'Público' sentencia que Mariano Rajoy hi va estar al darrere.

Segons el rotatiu, el president en funcions va enviar el seu cap de Gabinet, Jorge Moragas, i el secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, a Andorra per aconseguir que els propietaris entreguessin a Interior els extractes del compte de l'expresident de la Generalitat. Les negociacions entre els banquers i els polítics es van segellar el 7 i el 8 de gener del 2015, durant la visita de Mariano Rajoy a Andorra, la primera d'un cap de Govern espanyol al Principat. Com assenyala la informació, només 20 dies després l'expresident declarava a l'Audiència Nacional davant el jutge Ruz.

Com recorda 'Público', Moragas va posar en contacte la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, i María Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, abans que es reunissin en el cèlebre dinar de La Camarga, que va posar rere la pista de les expedicions de la família Pujol a Andorra.

QUERELLA DELS PUJOL

Notícies relacionades

L'advocat de la família Pujol a Andorra, Jean-Michel Rascagneres, va confirmar la setmana passada que posaran una querella contra els dos comandaments que "van amenaçar i van coaccionar" els germans Cierco -accionistes majoritaris de BPA- per aconseguir dades sobre el 'cas Pujol' i altres polítics catalans.

Rascagneres va afegir que, en la querella que ja hi ha oberta per part dels Pujol des del 2014 per revelació del secret bancari, demanaran la declaració dels dos comandaments espanyols, l'excomissari Marcelino Martín Blas, i l'agregat d'Interior a l'ambaixada espanyola a Andorra, Celestino Barroso.