La família Pujol es querellarà contra dos caps d'Interior a Andorra

El seu advocat confirma que es personaran contra els policies que "van amenaçar i van coaccionar" els accionistes de BPA

fcasals31611146 barcelona   barcelones  27 10 2015    politica    la unidad 160722172852

fcasals31611146 barcelona barcelones 27 10 2015 politica la unidad 160722172852

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

L'advocat de la família Pujol a Andorra, Jean Michelle Rascagneres, ha confirmat que posaran una querella contra els dos caps que ‘’van amenaçar i van coaccionar‘’ els germans Cierco -accionistes majoritaris de Banca Privada d'Andorra (BPA)- per aconseguir dades sobre el 'cas Pujol' i altres polítics catalans. 

Rascagneres ha afegit que en la querella que ja hi ha oberta per part dels Pujol des del 2014 per revelació del secret bancari, demanaran la declaració dels dos caps espanyols, l'excomissari, Marcelino Martin Blas, i l'agregat d'Interior a l'ambaixada espanyola a Andorra, Celestino Barroso.

"Esperem que, de la mateixa manera que es van obrir les portes de la justícia andorrana a l'espanyola per prendre declaració a alguns testimonis sobre el 'cas Pujol', l'espanyola obrirà les seves" a l'andorrana, ha reflexionat Rascagneres en declaracions a TV-3.

Ha demanat "que s'investigui, i a partir d'aquí s'ha d'interrogar l'agregat d'Interior, si no es mereix immunitat diplomàtica a Andorra, cosa que la Batllia ha de determinar, i també el comissari de la policia de Madrid, que seria l'instigador d'aquests fets", cosa que defensa que s'hauria de portar a terme amb la presència de totes les parts.

L'advocat del Govern d'Andorra, Manuel Pujadas, s'ha preguntat la raó per la qual els germans Cierco no van avisar de les presumptes pressions abans, ja que sosté que en van alertar després que BPA fos intervinguda el març del 2015, mentre que asseguren que es produïen des del maig de l'any anterior, ha detallat.

"¿Què va passar en aquests mesos? ¿Per què no es van posar en contacte amb Institut Nacional de Finances, o amb la Fiscalia, i van denunciar que eren objecte d'una possible extorsió?", s'ha preguntat l'advocat del Govern andorrà.

Notícies relacionades

El Grup Cierco va anunciar aquest dilluns que la justícia andorrana obrirà aquesta investigació després de la declaració de dijous passat d'Higini Cierco sobre aquestes presumptes coaccions i amenaces per part de caps policials espanyols.

Cierco va declarar dijous davant el jutge que dos caps policials espanyols li van advertir que, si no col·laborava amb ells aportant informació financera sobre l'expresident Pujol, actuarien contra BPA i desapareixeria; també va fer referència a l'expresident Artur Mas i al vicepresident Oriol Junqueras.