Pablo Iglesias, fan de 'Victus' de Sánchez Piñol

El líder de Podem compara TV-3 amb 13TV

1
Es llegeix en minuts
XABI BARRENA / BARCELONA

Les lectures són per a tot l'any, però sobretot per a l'estiu. I narrar-les gairebé en viu, molt d'aquest inici de segle XXI. Les xarxes socials estan plenes de fotografies de pàgines de llibres que són mostrades pels usuaris de Twitter, Facebook i Instagram. És el cas del líder de Podem, Pablo Iglesias, que en les últimes hores s'ha desfet en elogis del llibre ‘Victus: Barcelona 1714’ d'Albert Sánchez Piñol.

El llibre narra la inventada biografia d'un enginyer militar català, especialista en assalt i defensa de fortificacions, que per atzars de la vida –bàsicament per haver estudiat a França—es troba en el setge a Barcelona, de la guerra de successió, enquadrat en les files de l'exèrcit borbònic.

En un primer tuit, el líder de Podem es limita a agrair a qui li ha recomanat tan amena lectura, amb una introducció: "Sense relat no hi ha identitat". Justament ara que els seus coreligionaris a Catalunya estan enfrontats amb l'independentisme a compte de l'exposició que inclourà la recuperació d'una estàtua eqüestre de Francisco Franco al Born, just el símbol de la derrota del 1714 pel fet de ser el barri que es va derruir per donar forma a la ciutadella militar (avui parc) des d'on controlar el poble de Barcelona.

Notícies relacionades

En un segon tuit, Iglesias compara les posicions catalanistes i centralistes amb dos canals de televisió: amb TV-3 i 13TV (la polèmica emissora de la Conferència Episcopal), exemples per al podemisme, se suposa, d'extremisme en la pugna entre Catalunya i 'Castella'. 

Noteu que Iglesias, per cert, és dels que llegeixen amb un llapis a la mà i se subratlla i destaca paràgrafs.