La presidenta de la CNMV va utilitzar el 'petit Nicolas' de mediador

El jove va presentar a Elvira Rodríguez una empresària que va denunciar la comissió del mercat de valors, segons 'El Plural'

combo-rodrguez-nicolas

combo-rodrguez-nicolas

2
Es llegeix en minuts

L'exministra de Medi Ambient del PP Elvira Rodríguez va utilitzar com a mediador Francisco Nicolás, conegut popularment com a 'petit Nicolás', per guanyar punts que li permetessin arribar al càrrec de presidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Segons informa 'El Plural', a finals de juliol del 2012 la llavors diputada popular va acceptar una proposta del jove de Noves Generacions afí a la FAES per reunir-se al seu despatx del Congrés amb ell i amb Sara Pérez Frutos, propietària de l'empresa d'assessorament financer Dracon Partners. Totes dues tenien coses a guanyar amb aquella trobada.

D'acord amb 'El Plural', Pérez Frutos coneixia Nicolás (llavors encara un anònim per al gran públic) de les seves trobades actes de la FAES i aquell estiu del 2012 va explicar al seu amic els seus problemes empresarials: alguns directius de la CNMV, segons va denunciar davant la UDEF, l'estaven assetjant perquè la seva companyia havia crescut massa de pressa i facturava massa per al que era habitual en el sector. Llavors, Nicolás va proposar aquesta cita amb Elvira Rodríguez, cosa que a una li serviria per mirar de resoldre els seus conflictes amb la comissió i a l'altra li valdria per obtenir informació amb la qual demostrar al ministre d'Economia, Luis de Guindos, la seva capacitat per presidir la comissió.

LA REUNIÓ I LA FISCALIA

Notícies relacionades

En aquella cita, Pérez de Frutos li va mostrar a Rodríguez bona part de la documentació de la qual disposava i li va comentar a l'exministra els seus problemes amb alguns càrrecs de la CNMV. La diputada popular li va mostrar la seva comprensió i va demanar estar pendent del que passés. Pocs dies després de la primera entrevista, l'empresa de Pérez Frutos va ser tancada i se li va retirar la llicència. Ella l'hi va explicar a 'Fran' i ell li va enviar a Rodríguez un 'e-mail' en el qual li explicava els fets i li exposava les al·legacions de l'afectada. "Estan collonudes, Fran", li va respondre l'exministra.

Com recorda 'El Plural', Pérez Frutos va anar paral·lelament a la UDEF per denunciar la seva situació. La policia judicial va obrir una investigació amb el nom d'operació Parc, que cinc anys després segueix oberta i que des del juny del 2015 dirigeix el fiscal de l'Audiència Nacional Daniel Campos. Entre les proves figura la gravació d'una altra reunió entre Pérez de Frutos i Rodríguez, una trobada que es va celebrar al despatx de la segona quan ja era presidenta de la CNMV.