RENOVACIÓ A LES FILES MORADES

Albano Dante Fachin, nou líder de Podem Catalunya

El diputat, del sector crític amb Pablo Iglesias, s'imposa en l'elecció interna a Jéssica Albiach i Raimundo Viejo

 

  / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

El diputat Albano Dante Fachin s'ha convertit en el nou secretari general de Podem Catalunya a l'haver-se imposat en les primàries que la formació morada va celebrar el cap de setmana passat. Els resultats de la votació han sigut anunciats des de Madrid pel secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, i el vencedor compareixerà en les pròximes hores a la seu del partit a Barcelona. Fachin, abanderat d'una organització menys dependent de les directrius de Pablo Iglesias, ha obtingut 2.453 vots, i ha relegat el candidat més afí a Iglesias, el diputat al Congrés Raimundo Viejo (1.136 vots, 19,43%), i Jéssica Albiach (1.390 vots, 23,78%), companya de bancada al Parlament i que oferia un projecte "de consens" entre Fachin i Viejo.

Més enrere han quedat els altres dos candidats, el senador Óscar Guardingo (532 vots, 9,10%) i el membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) Rafael García (335 vots, 5,73%).

Notícies relacionades

Podem Catalunya feia nou mesos que estava en situació interina, des de la dimissió a l'octubre de Gemma Ubasart pels mals resultats de Catalunya Sí que es Pot en les eleccions catalanes del 27-S, i la convocatòria de primàries s'ha anat postergant a causa de les successives eleccions generals. Dilluns, una vegada acabades les votacions i 24 hores abans de conèixer-se el veredicte dels adherits, els cinc candidats van subscriure un comunicat conjunt en què es comprometien a "continuar enfortint" el partit i a posar el seu "granet de sorra per ajudar la nova direcció", fos quin fos el resultat de les primàries.

"Catalunya necessita un Podem fort, cohesionat, vertebrat al territori i amb una participació directa de les bases per poder construir un espai polític central del nostre país que pugui posar la Generalitat al servei de la majoria social, i que acabi amb les polítiques antisocials basades en l'austeritat i les retallades dels últims governs de CDC", deia el comunicat conjunt.