Desapareix un 'pen drive' amb informació rellevant per a l'operació Catalunya

Villarejo va reconèixer davant el jutge haver utilitzat la seva condició de comissari per deslegitimar l'independentisme

Imatge de la Via Catalana 2014 a Barcelona.

Imatge de la Via Catalana 2014 a Barcelona. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La policia està investigant la desaparició d'un 'pen drive' que conté informació confidencial relativa a l'anomenada operació Catalunya, una trama dissenyada per desprestigiar polítics vinculats al procés independentista, segons informa 'El Español'.

Fa aproximadament un any i mig, la Unitat d'Intel·ligència va presentar el llapis de memòria ara extraviat  a la Comissaria General de la Policia Judicial. Aquesta mateixa unitat s'encarregava d'indagar en quins casos de possible corrupció podien estar implicats polítics independentistes.

INFORMACIÓ EN PARADOR DESCONEGUT

L'interès per la informació que conté el 'pen drive' (i que es va descarregar en un dels ordinadors de la Policia Judicial) va augmentar a mesura que avançaven les investigacions a Catalunya. Ara, quan la Policia Judicial s'ha tornat a interessar per aquestes dades, ha descobert que no estan disponibles. No n'hi ha rastre i, segons han confirmat les fonts consultades per 'El Español', es planteja demanar explicacions al llavors responsable d'Afers Interns, Marcelino Martín-Blas.

Les fonts aclareixen que es tracta d'una investigació que no ha sigut judicialitzada però que la informació és important per acreditar l'origen d'algunes de les investigacions sobre corrupció que estan marxa. 

VILLAREJO I MARTÍN-BLAS COM A PROTAGONISTES

Notícies relacionades

Aquests fets s'emmarquen en la coneguda com a operació Catalunya, a la qual el comissari Villarejo es va referir aquest dimecres durant la seva declaració al Jutjat d'Instrucció número 2 de Madrid. 

Villarejo va reconèixer davant el jutge que tant ell mateix com el també comissari Marcelino Martín-Blas van participar en aquesta estratègia policial dissenyada per fer aflorar casos de corrupció de polítics separatistes per intentar, així, combatre l'independentisme a Catalunya.