Les portades de la premsa

La corrupció torna a tacar CDC

La premsa destaca l'operatiu desplegat contra diversos ajuntaments espanyols per presumpta contractació irregular

portadavanguardia0607

portadavanguardia0607

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Amb el final de la campanya electoral, el quiosc i el país han recuperat la normalitat. La premsa ja torna a prendre el pols de la realitat i ha tornat a la via habitual, que és la que ofereix el millor retrat de l'Espanya actual: la corrupció. Ja s'ha vist que aquest fenomen lligat estretament a la política i als polítics, amb la necessària col·laboració d'alguns empresaris i banquers, influeix poc a l'hora de votar, cosa que també defineix perfectament els ciutadans. Però per més que els dirigents i els prohoms es posin de perfil per evitar sortir a la foto, les imatges hi són. I l'obligació dels diaris és publicar-les. Que no serveixi per a res, ni per recuperar els diners robats ni per empresonar la colla de xoriços que s'escampen per la geografia, que com a màxim passen només uns mesos a la presó després d'haver robat milions, mentre que els pobres desgraciats que roben una targeta per gastar 70 euros en bolquers per al seu nadó compleixen les seves condemnes, malgrat tot això, no hi ha excusa perquè el quiosc no els exposi. I aquí tenim l'aparador d'avui, amb tots els diaris de Barcelona i Madrid explicant una operació judicial que ha detingut 12 persones, ha registrat ajuntaments i ha tornat al camí habitual dels últims anys: contractacions a dit, adjudicacions il·legals, blanqueig, 'mordidas' del 3%... Per no haver-hi novetat, fins i tot es repeteixen els protagonistes i els escenaris: CDC, PP, Catalunya, Comunitat de Madrid, València, Andorra. Res de nou sota el sol.

Ah!! Rajoy segueix intentant formar govern.

Portades dels diaris

El País: "Rajoy utilitzarà les exigències de Brussel·les per pressionar el PSOE. El president vol pactar límits a la reforma de la Constitució"; "Via lliure per a Hillary. L'FBI va anunciar ahir que no recomanarà que s'acusi Hillary Clinton d'usar informació classificada"; "Som allà. Hem conquistat Júpiter'. La sonda 'Juno' entra en l'òrbita del planeta després d'un viatge de cinc anys"; "Hongria sotmetrà a referèndum les quotes de refugiats"; "Suïssa facilita les dades per provar el frau fiscal de Bárcenas"; "Operació contra la corrupció en 23 ajuntaments".

El Mundo: "Alarma al Regne Unit davant el risc d'una fuga de capitals. Guindos viatja a Londres per atraure bancs dels EUA"; "Batuda contra la corrupció. Onze detinguts, 23 ajuntaments registrats i 48 registres en el marc de l'operació Termyca"; "PP i PSOE aclareixen el camí per a un investidura 'in extremis"; "Hongria desafia la UE amb una consulta sobre immigració"; "Foment força Vueling a cancel·lar vols per evitar nous col·lapses"; "El Suprem impedeix a una mare provar qui és el pare de la seva filla".

Abc: "L'administració local paral·lela' esquitxa Puigdemont. Un dels detinguts ahir en l'operació sobre 23 ajuntaments va ser cap de campanya de l'actual president de la Generalitat. S'investiguen contractes de la seva època com a alcalde de Girona".

La Razón: "Cop contra la corrupció municipal. Detingudes 11 persones en una operació en 23 ajuntaments de vuit províncies"; "Rajoy vol sumar CC i PNB per no anar sol a la investidura"; "La conjura dels barons: que Sánchez assumeixi el cost que governi el PP"; "Vueling podria perdre la llicència de vol"; "Corralito' davant la retirada de fons després del 'brexit"; "Carmena autoritza el Dia sense Banyador a les piscines municipals".

La Vanguardia: "Macrooperació contra la corrupció municipal. Gairebé 50 registres i 12 detinguts a Catalunya, Madrid i Andorra"; "Aquesta imatge no es repetirà. L'Ajuntament de Barcelona prohibirà d'aquí pocs dies i durant l'estiu la circulació pel front marítim de patinets elèctrics i 'segways"; "Sánchez manté el no a Rajoy malgrat les cessions"; "Mas ultima una nova direcció jove i amb una dona de número dos"; "Javier Sánchez-Prieto, president de Vueling: 'La planificació era l'adequada"; "Un majordom mata un company i la subdirectora d'una sucursal".

EL PERIÓDICO: "El jutge destapa una trama municipal de CDC. La Guàrdia Civil deté 12 persones per adjudicacions il·legals i blanqueig"; "Un doble crim commociona la part alta de BCN. Un home se suïcida després d'assassinar la directora d'un banc i un empleat domèstic"; "Rajoy aspira a ser investit per la mínima abans de l'agost"; "Javier Sánchez-Prieto, president de Vueling: "No contemplem l'opció de cancel·lar bitllets".

Notícies relacionades

Ara: “Operació contra la corrupció als ajuntaments”; “Ens hem de guanyar el dret de tornar a ser la reina del Prat (Sánchez-Prieto)”; “El curs que ve no hi haurà ni revàlida ni més canvis per la LOMCE (Meritxell Ruiz)”.

El Punt Avui: “Operació i espectacle”; “Vueling ha de recórrer al lloguer d’avions”; “Juncker titlla de poc patriotes els líders del ‘brexit’”.