Cayo Lara es dóna d'alta de l'atur: "La meva porta giratòria"

L'exdirigent d'IU penja a Twitter la seva cita a l'Inem després de 29 anys de servei públic

 

  / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

L'excoordinador federal d'IU Cayo Lara ha fet pública aquest dilluns la seva situació de desocupació amb una fotografia que ha pujat a la xarxa social Twitter, en què s'observa el número d'espera que li correspon, per deixar constància que passa a engruixir les llistes de l'INEM. "La meva porta giratòria", és el missatge que ha escrit. L'exdirigent va abandonar la federació d'esquerres després que Alberto Garzón fos nomenat el seu successor, el de juny de l'any passat en una assemblea federal en què es va acomiadar de la militància.

Als 64 anys, n'hi queda menys d'un de cotització per poder-se jubilar. Lara va començar la seva carrera política com a alcalde del seu poble, Argamasilla de Alba, a Ciudad Real, fins que el 2000 va ser elegit coordinador d'IU a Castella-la Manxa. El 2008 va ser escollit per liderar la federació, i des del 2011 va ser el portaveu d'Esquerra Plural al Congrés dels Diputats. 

Notícies relacionades

L'arribada de Garzón a IU, amb qui manté profundes discrepàncies sobre el full de ruta a seguir, va acabar eclipsant el seu mandat, al qual va posar fi pocs dies abans del 26-J. La seva marxa constitueix no solament un relleu en la direcció i el desplaçament de la denominada "vella guàrdia", sinó un autèntic canvi de rumb, que va implicar l'assumpció de la coalició electoral amb Podem.

En un tuit posterior, Lara ha deixat constància també que no percebrà la pensió del Congrés compensatòria després de passar en situació de desocupació.